• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Buldan Kaymakamı’na Ödül mü, Tenzil-i Rütbe mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Haber Merkezi
 
Özellikle 1998-2000 yılları arasında görev yaptığı Batman’ın Hasankeyf ilçesinde 28 Şubat kararlarını uyguladığı iddia edilen Kaymakam Ahmet Erdoğdu ile ilgili iddialar daha önce haber konusu olmuştu.

Erdoğdu’nun Karesi Kaymakamlığına atanması kimilerine göre ödül, kimilerine göre de tenzil-i makam olarak değerlendirildi.
 
Daha önce Doğruhaber muhabiri, kendisine gelen bilgiler çerçevesinde “Hem Görevden uzaklaştırdı hem de tazminata mahkûm ettirdi. İşte 28 Şubat Kaymakamı!” başlığıyla yaptığı haberde, söz konusu mağduriyet ve iddialara yer verdi diye kaymakam tarafından dava edildi. Konuyla ilgili süreç devam ediyor.
 
Batman Hasankeyf İlçesinde görev yaptığı dönemde mağdur olan ve Sağlık Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun mesnetsiz kararıyla görevden atılan bir doktorun mağduriyetinde de etkisi olduğu iddia edilen kaymakam, böylece yeni açılmış bir ilçeye tayin edildi.
 
Dr. Abdulğani Yıldırım, Hizbullah’a üye olmasının tespiti(!) dolayısıyla (ki doktorun beyanlarına göre, kendisinin herhangi bir örgüte üye olduğuna dair hiçbir mahkeme kararı yoktur. Bu da dönemin disiplin kurulu üyelerinin ayrıca bir skandal kararıdır) görevden atılması sürecinde etkisi olduğunu iddia ettiği Kaymakam tarafından dava edilmiş mahkemece para cezasına çarptırılmıştı. Dr. Abdulgani Yıldırım, kaymakamın mülki amiri olduğu ilçedeki mahkeme tarafından 20 bin TL para cezasına çarptırılmıştı. Dosya şu an temyiz aşamasında.
 
Kaymakam, hakkındaki bütün iddiaları yalanlayarak, kendisine iftira atıldığını ifade ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir