• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Vatandaşlar ikili eğitime karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Karlıova Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulu Aile Birliği Başkanı Yavuz Bingöl, mahalle muhtarları ve bazı veliler, ikili eğitime karşı çıkarak tepkilerini dile getirdiler.

 

Karlıova'da eğitim sezonuyla beraber, okullarda başlayan güçlendirme ve tadilat çalışmaları öğrencileri zor durumda bırakıyor. Öte yandan Karlıova'nın bazı köylerinde eski okulların yıkılarak yerine yeni okulların yapılması nedeniyle öğrenciler taşımalı eğitimle ilçedeki okullara gönderilecek.

 

Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulu Aile Birliği Başkanı Yavuz Bingöl, mahalle muhtarları ve velilerle beraber, Milli Eğitim'in okul aile birliklerinin görüşlerini almadan kendi kafasına göre karar verdiğini iddia ederek, basın açıklaması düzenlediler.

 

Yavuz Bingöl okuduğu basın metninde şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının başarılı geçmesi adına tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olması dileklerimizi sunmak istiyoruz. Toklular ve Dörtyol İlkokullarının tadilatta olmalarından dolayı taşımalı olarak ilçemiz Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulunda sabahçı olarak eğitime başlamışlardır. İlçe öğrencilerimizin öğleden sonra eğitim yapması ve geç saatlerde taşımasız salıverilmeleri büyük risk ve sıkıntıları da beraberinde getirmektedir."

 

Okul aile birliği, veliler ve mahalle muhtarları olarak sıkıntılarını 13 Eylül Cuma günü dilekçe ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne ilettiklerini belirten Bingöl, "ilçe Müdürlüğü sıkıntılarımızın giderilmesi hususunda gereğinin yapılacağını tarafımıza söyleyerek ancak hiçbir görüşümüze başvurmadan kendi aldığı kararları hayata geçirerek öğrencilerimizin okuma durumunu hiçe saymıştır. İlçe ortamının bozuk olması ve kış aylarının ağır geçmesinden dolayı 12 yaşındaki bir çocuğun saat 18.30'da tek başına taşımasız evine gitmesi büyük bir risk taşımaktadır.

 

Hele hele kış aylarında gecelerin uzun olmasını göz önünde bulundurursak saat 18.30'da havalar kararmış ve öğrencilerimizin uzak mahallelerimiz olan Kanitaht Mahallesi, Kale Mahallesi, Köz Mahallesi, Kanireş Mahallesi, Toki bölgesi ve Toklular evlerine gitmeleri imkansızdır. 16.09.2013 tarihinden itibaren doğabilecek tüm sorunlar ve olumsuzluklardan dolayı öğrencilerimizin yaşayacakları en ufak bir olayda Tekışık İlkokulu müdürü ve Milli Eğitim Müdürü sorumludur." dedi. (Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir