• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Mevlana değişim programı Bartın ve Saraybosna'yı buluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BARTIN - Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile fakülte dekan ve yardımcılarının bulunduğu heyeti ağırlayarak IUS bünyesindeki eğitim tesisleri ve planları ile ilgili heyeti bilgilendirildi.

 

Mevlana Programı ile Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının öğrenci ve akademik personelinin, uluslararası diğer yükseköğretim kurumları ile arasındaki değişimi ön gören programla birlikte, yüksek eğitim, bilimsel araştırma ve gelişim alanlarında akademik ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

 

Değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim öğretim ücreti de ödemeyecekler. Değişim programına katılmak isteyen Bartın Üniversitesi öğrencileri, en az bir en fazla 2 yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az bir hafta en fazla 3 ay süreyle yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilecekler. Benzer şekilde IUS'den de öğrenci ve öğretim elemanları program kapsamında Bartın Üniversitesinde eğitim- öğretim faaliyetlerine katılabilecekler.

 

Mevlana Programı; bunun yanı sıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik ediyor.

 

Türkiye öğrencilerin önceki senelere nazaran daha fazla yurtdışında eğitim görmeye başladığını belirten Prof. Dr. Ramazan Kaplan, IUS'un da Türkiye'den çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapıyor olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

 

Misafirlere daha sonra IUS'un fakülte binaları, laboratuvarları ve amfileri tanıtıldı. Gezi sonrası Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, ziyaretin anısına Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a hediyelerini verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir