• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Toprağın ve tarımın önemi fotoğraflarla anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen, Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirildi.

Malatya'daki bir AVM'de Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından açılan serginin açılışı yapıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Talat Tabur, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

"Tarım sektörü artık tüm dünya ülkelerinin ana stratejisini oluşturmakta"

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ise yaptığı konuşmada, "Tarım sektörü artık tüm dünya ülkelerinin ana stratejisini oluşturmakta ve mücadelelerin birçoğu bu amaç doğrultusunda yapılmaktadır. Bugün burada ilimizin ve ülkemizin de geleceğini oluşturan tarımın, farklı dallarını içeren fotoğraflardan oluşan sergiyi Malatya halkının beğenisine sunuyoruz. 'Tarım, Orman ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi, tarımın istikrarlı olması, ülke ve kamuoyu gündeminde yer almasını sağlamak suretiyle bu alanda farkındalık oluşturulması ve tarımın insanla olan tarihsel ve kültürel bağının ebedileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir." dedi.

'Tarım, Orman ve İnsan' konulu ulusal fotoğraf yarışmasının bakanlık tarafından 2019 yılından beri Genel, Çiftçi, Aile Çiftçiliği, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları olmak üzere, 6 farklı kategoride düzenlendiğini ve bu yıl da 13'üncüsün düzenlendiğini kaydeden Akar, şöyle devam etti:

"Yarışmacılar Tarım ve Hayvancılık, Toprak, Su, Su Ürünleri, Gıda ve Muhafazası, Tarım Ürünlerinin İşlenmesi, Çiftçi Köylü ve Köy Yaşamına Dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmada dereceye giren katılımcılara ödül verilmektedir. Yarışmada sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar tüm illerde belirli bir takvim doğrultusunda kamuoyunun beğenisine sunulmak üzere sergilenmektedir. Herkesin yaşamında veya geçmişinde kendisine ait bir şeyleri bulabileceği bu sergiye katılımızdan dolayı herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir