• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Filistinli kadın ve çocuk tutsaklar ailelerine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli 14 kadın ve 16 çocuğun yer aldığı, işgal altındaki Batı Şeria'dakileri taşıyan Kızılhaç konvoyu, gece geç saatlerde Ofer Askeri Hapishanesi'nden ayrıldı.

Esir takası kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 10 kadın ve çocuk esirin gece salıverilmesinin ardından gözler, taraflar arasındaki mutabakat gereği işgal altındaki Batı Şeria'nın Ofer Askeri Hapishanesi'nden serbest bırakılacak Filistinli kadın ve çocuk tutsaklara çevrildi.

İşgalci çeteler, Ofer Hapishanesi ve Ramallah yolu üzerinde yer alan Filistin beldesi Betunya'da bekleyen çoğunluğu genç Filistinlilere, zırhlı askeri ciplerle müdahale etti.

- Biri ağır 5 Filistinli yaralandı

Bölgedeki Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atıldı, kauçuk kaplı mermilerle ateş açıldı.

Filistin Kızılayı, bu saldırılar sırasında biri ağır 5 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Filistinli tutsakları taşıyan, Filistin bayrakları ve Hamas flamalarıyla onlarca Filistinlinin eşliğinde ilerleyen konvoy, Ramallah'a ulaştı.

Tutsaklar, onları karşılayanların kutlamaları eşliğinde otobüsten inmeye başladı.

- Doğu Kudüs'teki ailelerin evlerine baskın

Doğu Kudüs'te salıverilen Filistinli esirler, evlerine işgal polisi tarafından getirildi.

Siyonist işgalciler, serbest bırakılan Filistinlilerin ailelerine "gösteri, kutlama yapılmaması, sadece birinci derece yakınların karşılayabilmesi ve Filistin bayrağı açılmaması" için baskı uyguluyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre işgalciler, bu akşam serbest bırakılacak Doğu Kudüs'ün Sur Bahir Mahallesi'nden Muhammed Cadallah'ın evine düzenlediği baskında bir aile yakınını darbetti.

Gazze Şeridi'nde, Siyonist rejimin kabul etmek zorunda kaldığı ateşkesin uzatılması için arabulucularla müzakereler devam etti ancak henüz mutabakata ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir