• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
NATO-Ukrayna Konseyi, Brüksel'de ilk defa toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO-Ukrayna Konseyi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Ukrayna’daki savaş, Ukrayna'nın NATO üyeliği süreci ve NATO’nun Ukrayna’ya yönelik yardımlarını görüşmek üzere ilk kez dışişleri bakanları seviyesinde toplandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile yaptığı toplantıda, “Rusya'yı hafife almamalıyız. Yoğun çatışmalar görüyoruz. Yeni hava ve füze saldırılarına hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu nedenle Ukrayna ile dayanışmamızın sadece sözle değil eylemle de gösterilmesi önemli” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna’yı desteklemeye devam ettiğini belirterek, “Ukrayna'nın bir gün İttifakımızın tam üyesi olarak bu masaya oturması konusunda kararlıyız. Sahadaki mevcut durum ve Ukrayna'nın ihtiyaçları hakkında bize bilgi verecek olan Dışişleri Bakanı Kuleba da toplantıda bize katılıyor. Müttefikler Ukrayna'ya benzeri görülmemiş askeri, mali ve insani yardım sağlıyor ve Ukrayna'nın NATO üyeliği yolunda gerekli reformları destekliyor” açıklamasını yaptı.

Stoltenberg, Almanya ve Hollanda'nın Ukrayna’ya toplam 10 milyar eurodan fazla ek yardımda bulunma kararına da dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir