• DOLAR 32.34
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2449.617
  • ...
İşgalci ABD'de Gazze'ye destek protestoları çığ gibi büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgalci ABD ve kim batılı ülkelerin de desteğini alarak Gazze Şeridi'nde soykırım yapmaya devam ediyor.

Yaklaşık 8 aydır devam eden savaşı protesto eden Columbia Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri, Northwestern, Pensilvanya, Florida, Nevada üniversiteleriyle birlikte genişliyor. Eylemlere ülkede 40’a yakın üniversite öğrencileri atılıyor.

The City College of New York’taki öğrenci eylemlerine bazı işçi grupları ve sivil aktivistler de katıldı. Siyonist işgal rejiminin barbar saldırılarını protesto eden öğrenciler, işgalci ABD polisinin sert müdanesiyle karşılaşıyor.  

Colorado Üniversitesi’ndeki kampa güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sosyal medyada tepki topladı. Auraria Kampüsü’nde başlayan eylemlere polis göz yaşartıcı gaz, cop ve elektro şok tabancası ile müdahale etti. Kurusıkı tabancayla havaya ateş açılırken, olaylarda 40 kişi tutuklandı.

Ohio Üniversitesi’nde ise, Müslüman aktivistlerin yatsı namazını kıldığı sırada polislerin geçidine izin vermeyen gayrimüslim öğrenciler, namaz kılanların etrafını sardı.

Polis, olaylarda 16’sı öğrenci 36 kişiyi gözaltına aldı.

George Washington Üniversitesi’nde, üniversite yönetiminin öğrencileri eğitim hayatı ile tehdit ettiği ortaya çıktı.

Protestolara başlarda 100’e yakın öğrenci katılmıştı. Sayının giderek artması üzerine üniversite yönetimi, öğrencilere mesaj yoluyla kredi notlarını ve yurtlarını kaybedebilecekleri tehdidinde bulundu.  

Başlarda birkaç üniversiteden öğrenci grubunun destek açıkladığı gösterilerde, sayı her geçen gün artıyor. Yaklaşık 40 üniversitenin gösterilere destek verdiği düşünülüyor. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir