• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Gazze'de Sahra hastaneleri nerede kurulacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk

Bakan Koca, Milli Savunma Bakanlığına ait uçakla Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan alınarak tedavi için Türkiye'ye getirilen Gazzeli 23 hasta ile beraberindeki 21 refakatçiyi Etimesgut Havalimanı'nda karşıladı.

Sağlık görevlileri ile görüşen, aralarında 7 aylık yaralı "Hala Asraf" isimli kız bebeğin de bulunduğu kanser ve ortopedi hastalarıyla yakından ilgilenen ve sohbet eden Koca, hastalara ambulanslara alınma sürecinde de eşlik etti.

Bakan Koca, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün Gazze'den dördüncü tahliyenin gerçekleştirildiğini işaret ederek "23 hastamız ve beraberindeki 21 refakatçi ile birlikte 44 kişi Türkiye'ye geldi. Bugüne kadar 114 hastamız ve 86 refakatçi ile toplam 200 kişiyi Gazze'den getirmiş olduk." ifadelerini kullandı.

Bugün getirilenlerden 4'ünün onkoloji hastası olduğunu anlatan Koca, "Ağırlıklı çocuk ve gençlerden oluşan bir hasta grubu, en küçüğü 7 aylık bir bebeğimiz. Hastaların ağırlıklı kısmı daha çok ortopediyle ilgili, kırıkları, travmaları yoğun olan hastalarımız. Bir hastamızın da göz ile ilgili travma sorunu var. 23 hastayı Etlik Şehir Hastanemize alarak hemen tedavilerini planlayacağız." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir