• DOLAR 32.207
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2495.443
  • ...
"Gazzeli mücahidler esir takasında İslam dininin ne kadar güzel bir din olduğunu tüm dünyaya gösterdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Resim Öğretmeni Nurgül Söylemez, üyesi olduğu Eğitim-Birsen Malatya 1 No'lu Şubesinin iş birliğiyle Filistin'e destek amacıyla resim sergisi açtı.

Bir AVM'de Filistin konulu açılann resim sergisi 2 gün sürecek. Sergiden elde edilecek gelir Filistin'e ulaştırılacak. Yapılan açılışın ardından İLKHA'ya konuşan Eğitim-Birsen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, Gazzeli mücahidlerin esir takasında İslam dininin ne kadar güzel bir din olduğunu tüm dünyaya gösterdiğine vurgu yaptı.

"Boykotun ömür boyu devam etmesi gerekiyor"

İşgalci siyonist rejimin 50 günü aşkındır Gazze'de yaptığı soykırıma tepki amacıyla dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da birçok etkinlik düzenlediklerini anımsatan Söylemez, "Malatya sivil toplum kuruluşları olarak tabelalarımızı bir kenara bırakarak çok güzel birliktelikler oluşturup, yürüyüşler, dua programları, namazı programları, konvoylar, her türlü protestolar, mitingler ve kürecik eylemi gibi birçok etkinlikler yaptık. Her şeyden önemlisi boykot noktasında ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların bu süreyle kısıtlanmaması ve ömür boyu devam etmesi gerekiyor. Çünkü siyonistlerin beslendiği en büyük kaynak maddi kaynak ve maalesef bu kaynağı da bizim gibi İslam ülkelerinde sattıkları ürünlerden elde ediyorlar. Aldığımız her ürün aynı zamanda bir Filistinli çocuğa, bir kadına kurşun olarak gidiyor. Bu konudaki bilincimizi diri tutmak ve çoluk çocuğumuzu bu konuda bilinçlendirmek zorundayız." diye uyarıda bulundu.

"Gazzeliler bize ölümün bir defa olduğunu ve bunun da Allah için olması gerektiğini öğrettiler"

Gazze'nin bu süreçte herkese birçok şey öğrettiğine vurgu yapan Söylemez, "Bu kadar teknolojiye rağmen 50 günü aşkındır Gazze'nin direnebilmesi aslında zafere giden bir yol olduğunu gösteriyor. İnşallah galip geleceklerdir. Gazzeli çocuklar, kadınlar, gençler, yaşlılar, hastalar; bize ölümün bir defa olduğunu ve bunun da Allah için olması gerektiğini öğrettiler. Evet biz de ölüme inanıyoruz ama o ölümün nasıl olması gerektiği noktasında ciddi manada hazırlıklarımızın olmadığını gördük. Gazzeli çocuklar şehadete giderken, babalarının annelerinin onlar adına üzülmek yerine, sevindiklerini görüyoruz. Gençlerin her an şehadet gelebilir deyip güldüklerine şahit oluyoruz." diye konuştu.

"Gazzeli mücahitler esir takasında İslam dininin ne kadar güzel bir din olduğunu tüm dünyaya gösterdi"

HAMAS ile işgalci siyonist rejim arasında yapılan esir takasına değinen Söylemez, "Özellikle esirlerin değişimi esnasında, Gazzeli mücahidler esirleri teslim ederken, onları ne güzel bir şekilde misafir ettiklerini, siyonist askerlerin ise Müslümanları teslim ederken, onlara nasıl eziyet ettiklerini tüm dünya gördü. siyonist olmayan Yahudiler, Hristiyanlar ve dünya Müslümanları içinde insanlık olan herkes bu ne güzel bir din, bunlar ne güzel insanlar demeye başladı. o yüzden bu zulmün içerisinde biz hayrı arıyoruz ve hayra tebdil ediyoruz. Gazeli Müslümanların şu anda yaşadığı durum, aslında bizi korumak adına, sıra bize gelmeden, adımıza orayı koruyorlar. İnşallah sıra bize gelmeden biz de orada nasibimizi alır ve ciddi manada burada hem nasipler hem sağlanır hem de siyonistleri oradan kovalarız diye ümit ediyorum." dileğinde bulundu.

"Gazzeli Müslümanların imanı dünyadaki 2 milyar Müslüman'a yeter"

Açıklamasında Söylemez, şunları kaydetti:

"Filistinli Profesör Dr. Abd Al-Fattah El-Avaisi Hocam geçen hafta misafirimizdi. 'Gazzeli Müslümanların imanı dünyadaki 2 milyar Müslüman'a yeter' demişti. Hakikaten biz bunu gördük. Hocamız bir örnek daha vermişti. '13 yıl sonra çocuk sahibi olan bir aile o çocuğunu şehid verirken bile onların metanetinden bahsetti. Kendimizle kıyasladığımızda biz neredeyiz? diye kendimize soruyoruz. İnşallah biz de bu vesileyle kendimizi toparlayacağız o hakiki imanı elde etmeye çalışacağız." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir