• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dr. Turan: Gücümüz fiziğimizi aşmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP) Bursa Temsilciliği tarafından "Filistin Davası ve Direnişin Anneleri" adlı program gerçekleştirildi.

Bursa Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen program Hafız Nesibe Barış’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından TESSEP Bursa İl Koordinatörü Tuba Akyol açılış konuşmasını yaptı.

Filistin davası ve Filistinli annelerin direnişi hakkında konuşan Akyol, "Biz ashabı hep kitaplardan okuduk ve okuduğumuzda da çok etkilendik. Nasıl bu kadar büyük sabırlılardı, nasıl bu kadar büyük bir imana sahiptiler ve nasıl bu kadar tevekkül sahibi idiler diye... Görüyoruz ki Filistinli kardeşlerimiz de ashap gibi yaşıyorlar. Evet, ashabı görmek isteyen Filistin’e baksın. Küçücük bebeği kollarında şehit olmuş ve dillerde 'Hasbunallah Ve Nimel Vekil' diyen bir annenin Hazreti Nesibe’den Hazreti Sümeyra’dan Hazreti Sümeyye’den ne farkı var." dedi.

Akyol, konuşmasının devamında TESSEP’in çalışma ve amaçları hakkında bilgi verdi.

Ardından söz alan Araştırma Yazar Dr. Abdulkadir Turan, Filistinli annelerin örnek direnişine dikkat çekti.

Filistinli kadınların, Hasan El-Benna ve Şeyh Ahmed Yasin gibi şahsiyetlerin kitapları ve mücadelesiyle yetiştiğine dikkat çeken Turan, "Bir eylemde olabilmek için şu şartlar gereklidir. Bir, arzu ve istek. Arzunuz ve isteğiniz yoksa hiçbir şey yapamazsınız. İki, planlama. Üç, kudret yani güç. Peki Şeyh Ahmet Yasin’in fiziki gücü var mıydı, savaşa bilir miydi?  İşte iman nedir biliyor musunuz? Gücünüzün fiziğinizden büyük olduğuna inanmaktır." diye konuştu.

Turan, "Ben bir kadınım ne yapabilirim ki demeyin. İmkana teslim olan tam inanmamıştır. Müslüman imkana teslim olmaz, Müslüman üretir. Gücümüz fiziğimizi aşmalı. La ilahe illallah Muhammeden Resulullah sözünden sonra en büyük söz Allah-u Ekber sözüdür. Yani umut… İman, umut getirir. Allah’tan ümit kesilmez diyerek dünyayı değiştirebilirsiniz, tıpkı Şittu Şam Fatıma Hatun gibi. Müslümanın cesareti fiziğini aşıyor. Bakın Şeyh Ahmet Yasin felçliydi, ne yaptı? Mahallede Kur’an kursu açtı, çocukları ve gençleri yetiştirdi. O çocuklar, gençler ve kadınlar, Filistin davasını omuzladılar." ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Zeynep Akyol tarafından "Ben Filistinli Çocuk" adlı şiir seslendirildi.

Programda ayrıca Filistin ve Aksa davası için yaptığı çalışmalar, araştırmalar ve tarihi şahsiyetlerin doğru tanınmasında göstermiş olduğu özverili çabadan dolayı Dr. Abdulkadir Turan’a  plaket takdim edildi.

TESSEP Bursa temsilcilerinden Sena Tekdağ'ın okuduğu dua ile program son buldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir