• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahları hareketlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da hava sıcaklığının yazın çok yüksek olmasından dolayı tüketimi çok az olan balık, havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında yerini aldı.

Türkiye’nin dört bir yanından günlük olarak getirilen balıklar, balıkçılar tarafından temizlenerek, istenirse ızgarada ve yağda pişirilerek satılıyor.

Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden dolayı bilim adamlarının tavsiye ettiği balık, kırmızı ete göre bütçeye daha uygun geliyor.

Balıkçılar, balığın birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, Urfalıları haftada 2-3 kez balık yemeye davet ediyor.

Balıkçı Mustafa Demirkol, balık sezonun açılmasıyla ilgili olarak İLKHA'ya konuştu.

"Balıklar tezgâha inmeye başladı"

Mustafa Demirkol

Demirkol, "Havaların serinlemesiyle birlikte Şanlıurfalıların balığa talebi arttı. Balık çeşitlerimiz bol, hem temizliyoruz hem pişiriyoruz. Ayrıca burada salonumuz da var servis de yapıyoruz. Şu anda hormonsuz kalan tek sağlıklı besin balık kaldı. Bir aydır havaların serinlemesiyle balıklar tezgâha inmeye başladı. Havalar soğudukça balıklar daha lezzetli olur." dedi.

"Her bütçeye göre balık çeşitleri var"

Balık fiyatlarına da değinen Demirkol, "Havaların serinlemesiyle birlikte satışlarımız da açıldı. Balık fiyatları da uygun. Her bütçeye göre balık çeşitleri var. Balık fiyatları pişmiş 100 TL, çiğ olanlar 70 TL, Çupra 200 TL, Mercan ve Sarı kanat 150 TL." şeklinde konuştu.

"OMEGA 3 ve proteini fazlaca içeren bir besin"

Balığın faydalarını da anlatan Demirkol, "Balığın damar tıkanıklığı ve hafıza kaybına faydası vardır. Ayrıca balık OMEGA 3 ve proteini fazlaca içeren bir besin. Balıklarımız Türkiye'de bulunan bütün denizlerden geliyor. Hamsi Trabzon'dan geliyor; diğer balıklarımız İskenderun, Mersin ve Hatay dan geliyor." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir