• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kitapçılar: İnsanlar fiyatlardan dolayı kitaplara ulaşmada problem yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bu yıl 6’ıncısı düzenlenen kitap fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 250 yayın evi ve çok sayıda yazarın katıldığı 6. Ulusal Kitap Fuarı, kitapseverler için kapılarını açtı.

Satış yapmak için stant açan kitapçılar, maliyetlerden dolayı kitapseverlerin kitaplara ulaşmakta sorun yaşadığını söyledi.

"Maliyet inanılmaz şekilde arttı ve en çok kâğıt fiyatlarını vurdu"

Salih Mir Ataca

Maliyetlerden dolayı sorun yaşadıklarını belirten Salih Mir Ataca, "Fuara ilgi oldukça fazla fakat kitap maliyetlerinin artması, stantların pahalı olması hasebiyle insanlar kitaplara ulaşmakta sıkıntı yaşıyor, alamıyorlar. Maliyet inanılmaz şekilde arttı ve en çok kâğıt fiyatlarını vurdu. Kâğıt fiyatları, kargo ücretleri derken insanlar kitaplara ulaşmada problem yaşıyor. Kitaba, okumaya ilginin olduğunu görüyoruz fakat maddi sebeplerden dolayı ikinci plana itiyor. İnsanlar başta fizyolojik ihtiyaçlarına yöneliyor. Belediyenin, valiliğin, milli eğitimin, bu işle ilgilenen STK'ların bu konuda biraz destek olmalarını istiyoruz." dedi.

"Öğretmenler ek kaynağa başvuruyor"

Ali Yaşar Delidolu

Öğrencilerin kitap okumasını istediklerini ifade eden Ali Yaşar Delidolu, "Kalabalık var ama öğrencilerde para yok. Öğrenciler getiriliyor ama habersiz oldukları için parasız geliyorlar. Okullarda verilen kitaplarda çok yeterli soru olmadığı için özellikle öğretmenler ek kaynağa başvuruyor. Fiyatlar yüksek değil. Genelde yüzde 50'lik indirimler uyguluyoruz çünkü öğrencinin çalışmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Matbaada kâğıt basımında devlet yardımcı olmalı"

Yazar Sabri Akbel

Yazar Sabri Akbel ise maliyetlerin arttığına vurgu yaparak, "Kağıtlar epey pahalı oldu. Maliyet çok yüksek. Fuarlarda da indirimsiz kitap veremezsiniz. Gaye zaten kitabı fuarda tanıtmaktır. Ticaretten ziyade kitabın tanıtımını sağlamaktır. Okuyucu ile yüz yüze görüşüp fikirlerini almaktır. Matbaada kâğıt basımında devlet yardımcı olmalı." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir