• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursalı çocuklar, Filistinli akranları için tek yürek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ellerinde Filistin bayrakları, dövizler ve balonlarla yürüyüşe geçen çocuklar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanıp, soykırımcı siyonist rejimii protesto etti.

Siyonist işgal rejimi, dünyanın gözü önünde savaş suçlarına her geçen gün yenilerini ekleyerek yaptığı soykırım devam ederken, Bursalı çocuklar, Filistinli akranları için tek yürek oldu.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen  ‘Filistin için Çocuklarla El Elele Zinciri’ etkinliğine, soğuk havaya rağmen 5 bini aşkın çocuk, aileleriyle birlikte katıldı.

Etkinlik kapsamında el ele tutuşan çocuklar, Tophane Meydanı ile Setbaşı Köprüsü arasındaki 1,5 kilometrelik güzergâhta zincir oluşturdu. Çocuklar, etkinlik kapsamında Tarihi Belediye Binası önündeki UNESCO Meydanı’nda bir araya gelip, ‘Free Gaza’ yazısı oluşturdu ve tüm dünyaya ‘Özgür Filistin’ taleplerini duyurdu.

Daha sonra hem Tophane Meydanı hem Setbaşı Köprüsü’nden harekete geçen çocuklar, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde toplanıp, Filistin’e özgürlük yürüyüşü başlattı. İnönü ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar sloganlarla yürüyen çocuklara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gönüllü Kuruluşlar Platformunu oluşturan kuruluşların yöneticileri de eşlik etti.

15 Temmuz Meydanında düzenlenen mitingde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  "Buradan Amerika'ya ve israil'e sesleniyoruz. Bırak kadına şiddeti, Filistin’de kadınlar ve masum çocuklar katlediliyor. Allah aşkına siz ne yapıyorsun? Ukrayna Rusya Savaşında 20 ayda 510 tane çocuk ölmüş, Filistin’de Gazze’de 45 günde 5 binden fazla çocuk öldü. İki tane fok balığı buzullarda mahsur kaldı diye, bir tane sokak köpeği yaralandı diye ortalığı ayağa kaldıranlar maalesef diri diri çocuklarımız, masum kadınlar ve yaşlılar katledilirken kılları bile kıpırdamıyor. O yüzden de sizin buraya gelmeniz, bu manada her an sözünüzü söylemeniz, duruşunuzu sergilemeniz, onlardan alışveriş yapmamanız çok ama çok kıymetli. Zannetmeyin ki ben alışveriş yapmayınca bu iş hallolacak mı? Evet hallolacak. Sadece ben mi demeyeceksin. Bu konuda protestonu, duruşunu ortaya koyacaksın. Ve Allah’ın izniyle göreceksin ki o zaman nasıl İsrail ve Amerika bundan vazgeçecek." dedi.

Aktaş, "Bursa’mızdan çıkan ses çok önemlidir. Beklentisiz, menfaatsiz, Allah rızası için, oradaki kardeşlerimiz için, onların özgürlükleri için, buraya geldiğiniz için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. İsrail’i lanetliyorum, kınıyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun." diye konuştu.

Etkinliği organize eden Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına söz alan Ali Yılmaz da, gönüllü kuruluşlar platformunu oluşturan 100 kuruluşun katılımıyla örnek bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

5 bini aşkın çocuğun oluşturduğu bu sevgi zincirinin Gazze’den, Amerika’dan ve dünyanın her tarafından duyulacağını ifade eden Yılmaz, "Bu yürüyüş Kudüs’ün özgürlüğe ulaştığı gün son bulacak. İnşallah bugün bu bir araya geliş, yarın Kudüs’ün özgürlüğü için bir adım teşkil edecek. Kudüs de özgür olacak. Özgür Filistin için mücadeleye devam." dedi.

Etkinlik, çocuklar tarafından şiirler ve marşlar okunması ve ardından kırmızı ve beyaz balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir