• DOLAR 32.248
  • EURO 34.698
  • ALTIN 2404.087
  • ...
Van’da UMKE ve  112 Acil Servis ekipleri kışa hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış şartlarına uygun donatılan çelik ve kar paletli ambulanslarla engeller aşılarak vakaya en hızlı şekilde müdahale edilebiliyor.

51 istasyon, 45 ayrı noktada içlerinde haberleşme, lojistik araçlarla beraber 89 kara aracı ve bir helikopter ile acil sağlık hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mehmet Tatlı, 728 kişilik personelle göreve hazır olduklarını ifade etti.

Coğrafi ve iklim koşulları nedeniyle kış mevsiminin çetin geçtiğini anımsatan Dr. Tatlı, "Özellikle kırsal alanlarda ulaşım güçlüğü çektiğimiz bölgelerimiz var. Bu bölgelerimizde devletimizin diğer kurumları olan karayolları ve belediyelerimizle ulaşım güçlüğü yaşanan yolların açılması sağlanmaktadır. 58 panelvan ambulansımız bunların 29 tanesi 4x4 panelvan, 7’si arazi tipi pajero ambulans, 3’ü 4 yataklı ambulans, 4 UMKE arazi aracı, bir acil müdahale aracı, bir obez, 3 çelik paletli snowtrack, bir kar motosikleti, bir ambulans helikopterimizle kış aylarına hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. İlimizin özellikle Bahçesaray ve Başkale ilçelerimizde bu tür sıkıntılı durumlar çok daha fazla olmaktadır. Bundan dolayı da Bahçesaray’a bir snowtrack, bir pajero ve bir de 4x4 panelvan ambulansımızı konuşlandırmış durumdayız. Başkale’de de bir adet pajero ve 4 adet 4x4 panelvan ambulans hizmet vermektedir." dedi.

Acil olmayan durumlarda 112 acil çağrı merkezinin aranmasının zorlu şartlarda görev yapan ekipleri meşgul edilmesinin acil yardıma ihtiyaç duyulan vatandaşlara ulaşmakta güçlük yaşandığını dile getiren Tatlı, "Bu durumda halkımızın acil yardım ihtiyaçlarında gecikme yaşanmaktadır. Bu yüzden halkımız çok duyarlı olup gerçekten acil sağlık yardımı ihtiyaçlarında 112 acil çağrı merkezimizi aramasını rica ederiz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir