• DOLAR 32.275
  • EURO 34.687
  • ALTIN 2405.643
  • ...
Şifa Hastanesi müdürü tutuklanmıştı! Hamas'tan çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Hamas'tan yapılan açıklama şöyle;

Şifa Hastanesi müdürü ve doktor arkadaşlarının tutuklanmasını şiddetle kınıyor, Kızılhaç ve uluslararası kuruluşları bu kişilerin derhal serbest bırakılması için çalışmaya çağırıyoruz.

Nazi işgalinin, El Şifa Hastanesi müdürü Dr. Muhammed Ebu Salamiya ile hastanede kalan hasta ve yaralıların tahliyesini kolaylaştırmak için hastanede kalan bazı sağlık personelini tutuklamasını şiddetle kınıyoruz ve biz bunu, suç olmasının yanı sıra, tüm insanlık ve ahlak anlayışından yoksun bir kuruluştan gelen aşağılık  bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Bu, sağlık personelinin savaş zamanlarında baskıya  kalmamasını garanti eden uluslararası sözleşmelerin açık bir ihlalidir. 

 Dr. Muhammed'in El Şifa Hastanesi'nde kalan hasta ve yaralıları tahliye etmek için temas halinde olduğu Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere uluslararası kuruluşlara, işgalciye baskı yapma çağrısında bulunuyoruz. Onun ve orada sırf kaldıkları için tutuklanan tüm sağlık personelinin serbest bırakılmasını sağlamak için  görev ve insani misyonlarını yerine getirmeleri ve tıp mesleğinin onuruna saygı göstermeleri için çağrıda bulunuyoruz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir