• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
YENİ EVLENENLERE KREDİ DESTEĞİ: Başvuru şartları neler? Ne kadar destek verilecek? Geri ödeme ne zaman başlıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün yeni evlenen gençlere kredi desteğine ilişkin yaptığı açıklamada, 
"Önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacak. Sonra tüm Türkiye yaygınlaşacak. Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça imkanlar arttıkça başka destekler tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek." dedi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konuya ilişkin açıklamasında "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk, altyapı şuanda hazır. Projeden faydalanmak isteyen çiftlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programından da faydalanması gerekiyor. Deprem bölgesinde yaşamış olmaları, gelir ve yaş kriterine de karşılamalılar. Yaş kriteri 18 -27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Bu kriterlere uyan gençler faydalanabilecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık sıra Meclis'te. Kanunun yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER

Teklife göre, yeni evlenen gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Fona başvurular internet üzerinden yapılacak. Kredi miktarı da her yıl artacak. Uygulama deprem bölgesinde başlayacak. 

Yaş sınırının ve gelir durumunun kredi şartlarından biri olması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir