• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam Hatip öğrencilerinden Filistinliler için kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da öğretmenler, öğrenciler ve veliler Filistin için el ele verdi.

Nuri Topçu İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri Filistin'de zulüm gören çocuklar için kayıtsız kalmadıklarını, düzenledikleri yardım kampanyası ile gösterdi.

Bu kapsamda okul öğrencileri ile birlikte Filistin yararına kermes düzenlendi. İstiklal Marşı töreninde okul bahçesinde etkinlik yapıldı. Bu etkinlikte Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapılıp toplu dua edildi.

Etkinliğe Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, Yüreğir Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik, Yüreğir İlçe Müftüsü Dr. Süleyman Şahin, Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan, öğrenci, veli ve öğretmenler katıldı.

"Yaşanan zulmün son bulmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum"

Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, işgalcilerin Filistin'de gerçekleştirdiği zulmü kınamak amacıyla programda bulunduğunu belirterek, "Güzel bir etkinlik yapıldı. Ardından da kermes düzenlendi. Burada toplanan cüzi miktarlarla oradaki kardeşlerimize destek olacağız. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle yaşanan zulmün son bulmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Filistin'de yaşananlara karşı olmak için insan olunmasının yeterli olduğu vurgusu yapan Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, "Burada küçücük çocuklarımız bir farkındalık oluşturuyor. Biraz önce okudukları şiiri dinlediğimde çok etkilendim. Bu nedenle bu programı tertip edenlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kermesin gelirini Filistin'e, Gazze'ye göndereceklerini ifade eden öğrenciler ise şunları söyledi:

"Orada kardeşlerimiz ölüyor"

Emrullah Ünal, "Okulumuzda bir kermes düzenlendi. Kermesi çok tebrik ediyorum. Filistinli kardeşlerimize yardım ediyorlar. Orada kardeşlerimiz ölüyor. Bizim de elimizden onlara yardım etmek geliyor. Biz de böyle yardım ediyoruz." diye belirtti.

"İşgalci israil mallarını kullanmıyoruz"

Harun Doğaç, "İşgalci israil'in yaptığı bu davranışı kınıyorum. Okulda ve çevremizde ablalarımıza yardım ediyoruz. Okul içinde ve dışarıda işgalci İsrail mallarını kullanmıyoruz. Doküman hazırlayıp mahallere asıyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu soykırımdır ve insanlık suçudur"

Elif Yaşar

Elif Yaşar, "İşgalci israil'in yaptığı bir savaş değil, savaş olarak nitelendiriliyor. Onların yaptıkları bir soykırımdır. Orada bizim Müslüman kardeşlerimiz ölüyor. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya bombalar atılıyor. Biz burada sessiz, sakin duramayız. Benim orada küçücük kardeşlerim ölüyor. Bu soykırımdır ve insanlık suçudur. Buna karşı koymalıyız." ifadelerini kaydetti.

"Küçücük bir bebeğin orada bir suçu olamaz"

Alperen Erdem, "Filistin'deki çocuklara, bebeklere çok üzülüyorum. Buraya yemekler getiriyoruz, satıyorlar. Küçücük bir bebeğin orada bir suçu olamaz. Filistinli askerlerle savaşabilirsin fakat oradaki sivillere zarar veremezsin." diyerek duygularını paylaştı.

"Filistin'e para yollayacağız"

Batuhan Şahin, "Bugün kermes oldu Filistin için. Çok mutluyum, Filistin'e para yollayacağız. İnşallah Filistin kurtulur. " dedi.

"Kermesteki paraları Filistin'deki çocuklar için göndereceğiz"

Ahmet Vasfi Güneş

Ahmet Vasfi Güneş, "Bir soykırım var Filistin'de. İşgalci israil oralara füzeler atıyor.  Biz de bu nedenle kermes düzenledik. Kermesteki paraları Filistin'deki çocuklar için göndereceğiz.  Boykot uyguluyoruz. Starbucks, Coca Cola, Clear gibi ürünleri almıyoruz. Onlar işgalci israil'e para desteği verdiği için biz de boykot uyguluyoruz." şeklinde konuştu.

Ahmet Mert Gökşen, "Hocalarımızla bir kermes düzenlendi. Bunları israf etmeyelim çünkü orada yiyemeyenler, evi barkı olmayanlar var. Filistinde savaş bitsin" sözlerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir