• DOLAR 32.394
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2383.251
  • ...
Kınama sırası birazda BRICS zirvesinde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki durumun çevrim içi görüşüldüğü ve BRICS liderleri ve BRICS üyeliğine davet edilen ülke liderlerinin katıldığı "Orta Doğu'daki Duruma İlişkin Olağanüstü Ortak Toplantı" düzenlendi.

Zirvenin sonuç bildirgesinde, sivilleri hedef alan savaş suçları, ayrım gözetmeyen saldırılar, sivil altyapının hedef alınması dahil tüm şiddet eylemleri, provokasyon, kışkırtma ve yıkımın kınandığı açıklandı.

Bildirgede, uluslararası yasalar gereğince sivillerin korunması gerektiğinin altı çizilerek esir sivillerin bırakılması çağrısı yapıldı.

Gazze halkının bölgeden zorla çıkarılıp diğer ülkelere gönderilmeye çalışılmasının Cenevre Sözleşmesi'nin ihlali olduğu vurgulanan bildirgede, "Filistinlilerin kendi topraklarından her türlü kitlesel veya bireysel biçimde zorla çıkarılmasını kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun (BMGK) ilgili kararı çerçevesinde, insani yardıma sürekli, kısıtlamasız, acil ve güvenli erişimin sağlanması gerekliliğine ve tarafların insancıl hukuka uymasının önemine dikkat çekildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir