• DOLAR 32.267
  • EURO 35.178
  • ALTIN 2473.444
  • ...
Bakan Tunç: Filistin'de soykırım yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Yarının Dünyasında Bugünün Çocuk Hakları Paneli"nde konuşan Adalet Bakanı Tunç, "Filistin'e destek mitingleriyle insanlar yürüyor. Ve oradaki çocukların artık katledilmemesi noktasındaki insanlık vicdanı meydanlarda duyarlılığını dile getiriyor. Dolayısıyla bu duyarlılık, bu insanlık vicdanının uluslararası kuruluşlara da yansıması lazım" ifadelerini kullandı.

Dünya Çocuk Hakları Günü'nü, kutlama günü olarak değil, Filistin'de şehit edilen çocukları anma günü olarak kutladıklarını söyleyen Bakan Tunç, "Hak mutlaka bir gün yerini bulacak. Elbet bir gün bu soykırımı yapanların uluslararası ceza mahkemesinin huzuruna çıkıp o çocukların o bebeklerin hesabının mutlaka verecekleri gün gelecek, buna inanıyoruz. Ve biz de bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinerek, Filistin'de bir soykırım yaşandığını söyledi. Bakan Tunç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"7 Ekim'den bu yana dünyanın gözü önünde maalesef çocuk katliamı yaşanıyor. Çocuklar öldürülüyor. Maalesef bebekler katlediliyor. Filistin'de insanlık suçu işleniyor. Filistin'de savaş suçu işleniyor. Filistin'de bir soykırım yaşanıyor. Ve bu soykırımdan en fazla etkilenen de maalesef çocuklarımız. Çocuklar bütün savaşlarda hep en çok etkilenen, bütün olumsuzluklardan en çok etkilenen ve çevresindeki tehlikelere karşı da en korumasız kişiler. İşte Filistin'de de maalesef 7 Ekim'den bu yana 40 günü aşkın bir zamandır çocuk katliamı, insanlık dramı yaşanıyor, dünyanın gözü önünde. 12 binden fazla, 13 bine yakın insan Filistinli şehit edildi ve bunun 5 bine yakını çocuklardan oluşuyor. Ve çocuk ve kadınlardan oluşan oran yüzde 70'i geçti. Masum sivillerin üzerine maalesef bombalar yağdırılıyor. 1917 yılından bu yana toprakları işgal edile edile küçücük bir alana sığdırılan, Gazze'ye sığdırılan 2,5 milyon insan maalesef bugün bir soykırıma, topraklarını terk etmeye zorlanıyorlar. Ve bütün dünyanın gözü önünde bu gerçekleşiyor." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir