• DOLAR 32.36
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2397.54
  • ...
Öğrencilere 6 bin 841 TL karne hediyesinde başvurular ne zaman başlayacak? Karne hediyesi başvurusu nereden yapılacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başarı Teşvik Programı adı altında hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilere, asgari ücretin yüzde 60'ı kadar para yardımı yapılacak. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, ''Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz.' demişti.

KİME NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaranlara net asgari ücretin %60'ı kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanacak. ödemelerde asgari ücret baz alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILACAK?

Başarı Teşvik Programı adı altındaki ödemeler yılda iki kez yapılacak.  Ödemeler ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

2024 YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayımladığı 2023-2024 iş takvimine göre; öğrenciler, 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline çıkacak. Yarıyıl tatili, 2 Şubat 2024 Cuma günü bitecek. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir