• DOLAR 34.005
  • EURO 37.867
  • ALTIN 2822.211
  • ...
Katar: Esir takası anlaşması yakın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile başkent Doha'da yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Görüşmede "Gazze'de gerçekleşen soykırım, aç bırakma ve zorla yerinden etme" gibi uygulamaları görüştüklerini söyleyen Al Sani, "Önceliklerimizin başında, derhal ateşkes, Gazze Şeridi'ne yönelik tüm intikam ve ayrım gözetmeyen saldırılar, soykırım, açlık, zorla yerinden etme uygulamalarının sona ermesi ve Gazze'ye uzun yıllardır uygulanan haksız kuşatmanın son bulması vardı." dedi.

Gazze'ye uygulanan ablukanın kırılması ve esir takası konusunu da ele aldıklarını aktaran Al Sani, "Hamas ile israil arasında bir esir takası için önümüzde sadece küçük zorluklar kaldı." ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun, siyonist işgal rejimini durdurmaktan aciz kaldığını, saldırıların Gazze'de insani, ahlaki ve hukuki felakete neden olduğunu belirten Al Sani, Gazze'ye yönelik saldırıların bir an önce durdurulması ve insani koridorlar açılması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir