• DOLAR 32.134
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2470.534
  • ...
Üniversiteliler, Gazze'de şehit edilen öğrenci ve eğitim çalışanlarını andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde bulunan Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu, işgalci siyonistlerin Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on bini aşkın sivili katletmesine tepki olarak, Cuma namazı çıkışı İlahiyat Camii’nin yanında basın açıklaması düzenledi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Furkan Dönmezer, Gazze’deki vahşice katliam sona erene kadar her Cuma yapmayı planladıkları basın açıklamalarının üçüncüsünü düzenlediklerini ve bu hafta Gazze’de vahşice katledilen öğretmen, öğrenci ve eğitim çalışanlarını gündeme aldıklarını söyledi.

"Tedavi altına alınanların varlığına tahammül edemeyen işgalci çeteler hastaneyi bombalayacak kadar haddini aştı"

Geçen günlerde evlerini terk etmek zorunda kalanların sığındığı UNRWA okuluna saldırı yapıldığını ve Saftavi bölgesindeki Usame bin Zeyd okulunun da bombalananlar arasında olduğunu anımsatan Dönmezer, şöyle devam etti:

"Yine israil savaş uçakları, Han Yunus'taki Havuz bölgesinde evlerini terk edenlerin sığındığı Ahmed Abdulaziz Okulu yakınındaki bir evi de hedef aldı. İsrail'in 255 okulu hedef aldığı aktarılan açıklamada, bunlardan 63'ünün hizmet dışı kaldığı ve 95 hükümet tesisinin de yıkıldığı ifade edildi. Yine binlerce Filistinlinin sığındığı Al-Buraq Okulu’nu füzelerle vurdu. Şifa Hastanesi Direktörü Muhammet Abu Salmiya yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50’ye yükseldiğini duyurdu. Saldırıda yaralanan Filistinliler ise Şifa Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Tedavi altına alınanların varlığına tahammül edemeyen işgalci çeteler hastaneyi bombalayacak kadar haddini aştı. Birçok defa gerçekleştirdiği hastane, okul, yardım kuruluşu saldırıları halen aynı vahşiliğiyle devam ediyor. Dünyanın sessizliğini sürdürmesiyle daha da devam edecek."

"Bu çocukları katleden zalimler ile bu zulme sessiz kalanların hiçbir gerekçesi ve bahanesi yoktur"

Dönmezer, "Gazze’deki Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Birçok öğrencimizin şehit olması sebebiyle 2023-2024 yılı eğitim öğretim dönemi sona ermiştir.’ Diye geçtiğimiz haftalarda bu açıklamayı dünyaya duyurdu. 2 binden fazla öğrenci 70’in üzerinde öğretmen şehit oldu. Bu çocukları katleden zalimler ile bu zulme sessiz kalanların hiçbir gerekçesi ve bahanesi yoktur. Siyonistler ile etkin mücadele eden ülke dünyanın azizi olacaktır. Çünkü dünyanın halkları bu soykırımı lanetliyor. Siyonistler yılanın başıdır, o baş ezilmelidir. Allah’u Teala Kur’an-ı Kerim’de ‘Onlar müminleri bırakıp kafirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar. Halbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir. (Nisa-139), ‘Yoksa Allah içinizden, Allah’tan, Resulünden ve müminlerden başkasını kendilerine sırdaş edinmeksizin cihad edenleri ayırt etmeden bırakılacağınızı mı sandınız? Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. (Tevbe-16) Dünyanın süsüne aldanıp kafirleri dost edinenler zelil olacaklardır. İzzet ancak ve ancak Allah a aittir. O halde dünya ahiret saadetini isteyen, izzet isteyen Allahtan başkasına boyun eğmemeli. Düşmanın ekonomik, askeri, siyasi, diplomatik gücü ne olursa olsun korkmamalı kararlı bir şekilde inananların yanında durmalı, asıl kuvvetin Allah’ın yanında olduğunu unutmamalı." diye anımsattı.

"Ümmetin çocukları okula giderken başlarına bomba yağıyor, gittikleri okul, çıktıkları ev, kullandıkları yol masum bedenlerine mezar oluyor!"

"Her şeyden çok sevdiğimiz, en büyük hazinemiz, geleceğini güzel şekilde inşa etmek için okula gönderdiğimiz çocuklarımızın bacağı kanasa tüm işlerimizi bırakıp, ortalığı birbirine katıyoruz." diyerek açıklamasına devam eden Dönmezer, "Ümmetin çocukları okula giderken başlarına bomba yağıyor, gittikleri okul, çıktıkları ev, kullandıkları yol masum bedenlerine mezar oluyor. Ümmetin çocukları bu haldeyken nasıl olur da hiçbir şey yapmadan oturabiliyoruz. Bu, ümmeti benimsemediğimizin, vicdanımızı körelttiğimizin ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın şiarıyla hareket ettiğimizin bir göstergesidir. Unutulmamalıdır ki dünyayı sarmış olan zehirli siyonist işgalci yılanının zehri mutlaka bizi de etkileyecektir. O halde bu zehirli yılana karşı hep birlikte savaşmalı ve başını ezmeliyiz." diye çağrıda bulundu.

"Tüm vicdan sahibi insanları maddi manevi tüm imkanlarıyla siyonist işgal çetelerine karşı durmaya çağırıyoruz"

Dönmezer son olarak, "Ey iman ettiğini iddia edenler parçalanıp bölünmeyin, hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, kardeş olun. Mümin kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir. Bu vesileyle tüm vicdan sahibi insanları maddi manevi tüm imkanlarıyla siyonist işgal çetelerine karşı durmaya çağırıyoruz. Gazze’deki katliam sona erene kadar her cuma günü burada toplanmaya ve Gazze’deki mazlumların sesi olmaya devam edeceğimizi duyuruyor Ümmetin izzeti ve şerefini koruyan Kassam Mücahitlerini saygıyla selamlıyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir