• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
"Kur'an-ı Kerim insanlara oku mesajıyla gelmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-İlköğretim Haftası münasebetiyle Diyarbakır Yenişehir İlkokulu'nda Valilik tarafından program düzenlendi. Düzenlenen İlköğretim Haftası programına Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Vali yardımcısı Zafer Engin, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Merkez Bağlar ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay ve diğer yöneticiler katıldı.

 

'İnancımız okumaya çok önem veriyor'
Programda kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, okumanın önemine vurgu yaparak, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı başta Diyarbakır olmak üzere bütün ülkeye ve çocuklara hayırlı uğurlu olmasını diledi. İslam'ın okumaya büyük bir önem verdiğini belirten, Diyarbakır Valisi Kıraç, "Bildiğiniz gibi Kur'an'ın ilk ayeti 'oku'dur. Bizim inancımız okumaya çok önem veriyor. Kur'an-ı Kerim insanlara oku mesajıyla gelmiştir. Dolayısıyla bu 'oku' mesajı sadece Kur'an-ı Kerim'i okuma anlamında değildir. Sosyal olun, her alanda araştırmacı olun, insanlarla iç içe olun, kendinizi yetiştirin, geliştirin" şeklinde konuştu.

 

Velilere de öğrencileri yetiştirme konusunda uyarılarda bulunan Vali Kıraç, "Bilindiğiniz gibi üç insanın defteri kapanmıyor. Birincisi, eser bırakan, ikincisi ilim üreterek insanlığa faydalı araştırma yapan, kitap yazan, üçüncüsü de hayırlı evlat yetiştirmektir. Eğer siz çocuklarınızı iyi yetiştirir, insanlara faydalı çocuklar yetiştirirseniz, sürekli olarak amel defteriniz açık olarak çocuklarınızın işledikleri sevaplardan orya paylar gelir. Eğer iyi yetiştirilmemişse hem bu dünyada hem de ahirette bunun bedeli verilecektir" ifadelerini kaydetti.

 

'Öğretmenlik, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir'
Düzenlenen törende Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş bir konuşma yaparak, teknolojik bir eğitimin daha faydalı olacağını ifade etti. Ağırbaş konuşmasının devamında, "Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi hem de ulaşılması kolay hale geldi. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş son olarak, "Yeni fikirler, güzel bilgiler, yakın dostluklar ve başarılı günler yakalamanız dileğiyle eğitim öğretim yılınız kutlu olsun, ilk haftanızı kutlar, memleket ve vatanımıza hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

Vali Kıraç, yeni eğitim ve öğretim yılında sağlıklı bir eğitim dileyerek öğrencilerin sınıflara girmesi için ders zilini çaldı.

 

Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın ders zilini çalmasından sonra öğrenciler sınıflara giderek öğretmenlerini bekledi. Ardından sınıfları ziyaret eden Vali Kıraç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, çocuklarla muhabbet ett(Hüseyin Yalçın/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir