• DOLAR 32.395
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2383.493
  • ...
BM: Hastaneler savaş sahası olmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki Şifa Hastanesi baskınına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"Daha önce de birçok kez söylediğimiz gibi, siviller ve sivil altyapılar korunmalıdır" diyen Dujarric, "Gördüklerimiz karşısında çok endişeliyiz" dedi.

Şifa Hastanesi'nden gelen görüntülerin çok rahatsız edici olduğunu belirten Dujarric, "Hastaneler savaş sahası olmamalı. Taraflar hastanede çatışmamalı. Bu dünyanın hiçbir yerinde olmamalı. Nokta" ifadelerini kullandı.

Mısır'dan 91 yardım tırının daha Gazze Şeridi'ne giriş yaptığını ancak yakıt olmadığı için dağıtımın mümkün olmadığını söyleyen Dujarric, "Sadece Mısır'dan gelen yardımları almakta kullanmak için 25 bin litre yakıt Gazze Şeridi'ne ulaştı. Daha fazla yakıta ihtiyaç var. Kullanıma ilişkin getirilen kısıtlamalar da durumu zorlaştırıyor. Elektrik santralleri, sağlık tesisleri, temiz su, fırınların çalışması, yardım tırlarının dağıtımı için çok daha fazla yakıta ihtiyaç var. Yakıt bizim cankurtaran halatımız" dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir