• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'den Gazze'ye destek devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin gündemiyle çalışmalarına devam eden HÜDA PAR Bingöl İl ve İlçe Başkanlıkları, Filistin gündemine dair vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Bingöl Karlıova Dörtyol kavşağında açılan “Aksa Tufanına Destek Çadırı” ile ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, “İşgal rejimi israil'in, Gazze'ye yönelik saldırısını; katliama ve soykırıma maruz kalmış Müslümanlarının mücadelelerinin unutulmaması adına, onların sesi olmak, düşüncelerini toplumda canlı tutmak amacıyla çadırımızı kurduk. Bununla beraber Yetimeli Vakfı aracılığıyla açılan bağış kumbarası da halkımızın çok yoğun ilgisini çekiyor. Özellikle hanım kardeşlerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın bu konuda gösterdiği duyarlılıktan Allah razı olsun.” dedi.

“ Filistin'de verilen mücadeleyi doğru bir şekilde halkımızla paylaşmalıyız”

Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:  “Filistin'de, Mescidi Aksa' da, Kudüs'te olan direnişi, mücadeleyi, orada yaşananları doğru bir şekilde halkımızla paylaşmayı da es geçmemek lazım. Çünkü Filistin meselesine dair gündemde manipüle edici çok bilgi ve haber var. Maalesef bu konuda bazı bilinçli kimselerin de medya aracılığı ile bu manipülatif haberlerin etkisinde kalarak yanlış bilgi paylaşımında bulunabiliyorlar. Filistin'de verilen mücadele, işgal düşüncesine karşılık verilen haklı bir direnişin mücadelesidir. Çadırımızı hava şartları müsait olduğu müddetçe devam edeceğiz. Farklı sahalarda kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile elbette Kudüs mücadelesini anlatmaya, göstermeye devam edeceğiz.

Özellikle Kudüs meselesinin, parlamentoda HÜDA PAR milletvekilleri tarafından öncelenmesi ve bunu yaptıkları basın açıklamalarında dile getirmeleri toplumun nezdinde çok olumlu, güzel adımlardır

“Özellikle Kudüs meselesinin, parlamentoda HÜDA PAR milletvekilleri tarafından öncelemeleri ve bunu yaptıkları basın açıklamalarında dile getirmeleri toplumun nezdinde çok olumlu, güzel adımlardır. Filistin meselesi gerçekten sadece Türkiye, İslam ümmeti için değil, bütün vicdan sahibi insanlık için çok önemlidir. Biz buna dünya kamuoyunda da şahit oluyoruz. Müslüman olmayan ülkelerde vicdan sahibi olan milyonlarca insan, günlerce sokaktadır. Onların sokakta olması, dünyanın her tarafından Filistin meselesine duyarlılık gösteren insanların, Filistin'deki kardeşlerimizin haklı mücadelelerini ortaya koyuyor. Onlara yapılan o baskıların, o insanlık dışı muamelelerin özellikle Siyonist işgal çetesinin hiçbir kural tanımadan hastanelerin, okulların, sivil yerleşim alanların bombalanmasını ciddi anlamda vicdan sahibi olan insanlar bu konuda tepkilerini ortaya koymuştur.“ 

"Bu vahşete alışmayacağız. Kudüs, Mescid-i Aksa hepimizin davasıdır"

Destek çadırı ile ilgili Hüseyin Bingöl, duygularını şu şekilde dile getirdi: "Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bu katliama karşı kayıtsız kalmayacak ve bu vahşete alışmayacağız. Kudüs, Mescid-i Aksa hepimizin davasıdır." dedi.

"Akıtılan kanlar ve her masum bedene sıkılan kurşun, satın alınan israil mallarından geçmektedir"

Ömer Akgün ise düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “İşgalci Siyonizm gücünü, bizden almaktadır. Bizler Müslüman yöneticilerin kınayıcılığından şikâyet ederken nasıl olur da imkânlarımız dâhilinde olan İsrail mallarını boykot etmeyiz? Oysaki akıtılan kanlar ve her masum bedene sıkılan kurşun, satın alınan İsrail mallarından geçmektedir. Allaha hamd olsun, yapılan boykot nispeten de olsa etkisini göstermektedir. Ancak devletler bazlı yapılacak boykotun caydırıcılığı ise daha etkili olacaktır.” (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir