• DOLAR 32.371
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2380.64
  • ...
Batman'da 722 olay aydınlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde "Hırsızlık, Dolandırıcılık, Yankesicilik, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama Suçları" başta olmak üzere yapılan çalışmalarda; Ekim ayı içerisinde meydana gelen 839 olaydan 722 olayın aydınlatıldığı ve 629 şahsın ise yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Şahıslardan; 29 tabanca, 9 kuru sıkı tabanca, 2 av tüfeği, 2 çalıntı otomobil, 7 çalıntı motosiklet, bir televizyon, 2 akü ele geçirildiği aktarıldı.

Ekim ayı içerisinde ilde meydana gelen hırsızlık olaylarına yönelik yapılan çalışmalarda ise 69 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildiği; 25 şahsın da adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ifade edildi.

Adli makamlarca haklarında yakalama kararı verilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda toplam 190 şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, 48 şahsın tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ve 142 şahsın ise adli makamlarca serbest bırakıldığı kaydedildi.

"Fuhuş" suçundan gözaltına alınan bir şahsa idari para cezası uygulanırken, şahsa ait ikametin ise kapatıldığı bildirildi.

"Günübirlik Kiralık Dairelere" yönelik yapılan uygulamalarda da 7 kiralık daire hakkında, daire sahiplerine ayrı ayrı 59 bin 714 TL olmak üzere toplam 417 bin 998 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

İlde kayıp şahıs olarak aranan 38 şahsın da bulunduğu bilgisi paylaşıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir