• DOLAR 32.143
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2471.768
  • ...
Kudüs sevdalısı kadınlar: Müslüman ülkelerin sessizliği kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Filistin’de hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış, vatanları işgal edilmiş, toprakları gasp edilmiş bir halkı ve onun direnişini sindirmek amacıyla siyonistlerin yanında yer alırken, mazlum halka arka çıkmaları gereken İslam ülkelerinin liderleri ve ordularının ise elleri kolları bağlı.

Yapılan katliamlara sessiz kalınması, Müslüman halklar nezdinde tepkilere yol açarken işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markalara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Şanlıurfa'da İLKHA'ya konuşan kadınlar, Müslüman ülkelerin Filistin konusunda sessiz kalmamaları gerektiğini vurguladılar.

"Siyonistler yaptıkları bu zulümde haklı değiller"

Dilek Köprübaşı

Filistin'de yaşanan zulmü bilinçaltında yaşadıklarını ifade eden Dilek Köprübaşı, "Söylenecek çok şey var aslında; küçücük çocuklar öldürülüyor. Savaşın biran önce bitmesini istiyoruz. Büyükelçilerimiz, Cumhurbaşkanımız bir şeyler yapsa iyi olur. Vicdanen ve dinen çok baskı altındayız, orada yaşananları bilinçaltında yaşıyoruz. Savaşın başladığı günden bu ana kadar katliam üstüne katliam yaşanıyor. Müslümanlar boş yere ölüyor. Bir an önce ateşkes sağlanmalı ve barış çağrısında bulunulmalı. Siyonistler yaptıkları bu zulümde haklı değiller. Onları şiddetle kınıyoruz; hiçbir şekilde bu zulmü yapmaya hakları yok. Marketlerde ve çarşılarda boykotları uyguluyoruz ve uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

"Kâfirlerin hepsi bir olurken Müslümanlar uyuyor"

Gülçin Demir

Kâfirlerin bir olup İslam'a karşı meydan okuduğunu ifade eden Gülçin Demir, "Gazze'ye yönelik haberleri izlediğimizde ağlıyoruz. Rabbimize güveniyoruz. Allah Filistin'e yardım edecektir. Müslümanlar hiç destek vermiyor; Suudi Arabistan Müslüman bir ülke, Allah'ın evi olan Kâbe orda ancak hiçbir destek vermiyor. Sizi vuranlar kâfirlerdir, nerdesiniz Müslümanlar? Yardımcı olun. Allah onları kahretsin, Allah'ın laneti onların üzerine olsun. Kâfirlerin hepsi bir olup İslam'a karşı meydan okuyor. Bütün Müslümanlar ise uyuyor, ayağa kalkmıyorlar. Allah yardımcımız olsun." dedi.

"Yaşananların savaşla bir alakası yok yaşananlar zalimliktir"

Melek Demir

Sebepsiz yere çocukların ve gençlerin öldürüldüğünü ifade eden Melek Demir, "Yaşanan bu acı olaylardan dolayı çok üzgünüm. Boş yere, sebepsiz yere genç canlar ölüp gidiyor, yazık değil mi? Bu duruma Cumhurbaşkanımız veya yetkili birilerinin artık el atması gerekiyor. Bir aydan fazladır bu durum devam ediyor, yeter artık. Müslümanlar olarak büyük tepkiler almak zorundayız. Protestolar ve boykotlar, ne gerekiyorsa bir an önce yapılması gerekiyor. Kim olursa olsun büyük bir acıdır bu yaşananlar. Yaşananların savaşla bir alakası yok. Göz göre göre mazlumun ahı alınıyor. Yaşananlar zalimlik, vicdansızlık ve hakarettir. Çok kötü bir durum ve bu sürüp gidiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir