• DOLAR 32.285
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2467.306
  • ...
Siyonist hesapların, "kurgu" iftirası ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan paylaşımda, işgal rejimin resmi hesabı tarafından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Annesinin yanına koştuğu hastanedeki Gazzeli gencin yaralı olmadığı, yaralanma görüntülerinin sahte olduğu" yönünde iddiaların olduğu anca bu iddianın doğru olmadığı vurgulandı.

Merkezin, paylaşımımda şunlar kaydedildi:

"İsrailin resmi hesapları daha önce de belgesel çekimlerinden, kısa filmlerden ve tiyatrolardan alınan görüntüleri, 'Gazzeliler sahte görüntü kurguluyor' iddiasıyla servis etmiştir.

İsrailin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 4 bini çocuk 11 bin 320 kişi hayatını kaybederken, İsrailin resmi hesabı hastanedeki yaralı oğlunu görmeye gelen bir kadının ve onun başındaki sargıyı kaldıran gençlerin yer aldığı bir videoyu, 'sahte yaralanma videosu' iddiasıyla servis etmiştir.

Görüntüler incelendiğinde, iddianın aksine israil bombardımanında yaralanan gencin başındaki sargının, 'yaralarının ciddi olmadığını' göstererek annesini teskin etmek amacıyla kaldırıldığı açıkça görülmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir