• DOLAR 32.302
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2413.093
  • ...
Tarihte bugün: 14 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1908: Einstein, Kuantum Teorisi’nin sunumunu yaptı. Bu teorinin gelişmesiyle fizik dalında devrim sayılan Kuantum Fiziği ortaya çıkmıştır. (Einstein, Kuantum Teorisi’nin sunumunu yaptı)

1925: Sivas’ta halk, zorla dayatılan şapka kanununa karşı isyan başlattı; duvarlara yazılar asıp yürüyüş yaptı. İmamzade Mehmet Necati Hoca başta olmak üzere birçok kişi, bu nedenle idam edildi. (Sivas’ta halk, şapka kanununa karşı isyan başlattı)

1972: İsmet İnönü, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve milletvekilliğinden istifa etti. 89 yaşına gelmesine ve her makamda görev almasına rağmen yine de doyuma erişemeyen İnönü, başvurusu üzerine tabii senatör olarak Cumhuriyet Senatosu’nda görev aldı. (İsmet İnönü, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti)

2012: Siyonist terör rejiminin Gazze saldırısı, Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmed El-Caberi’nin, seyir halindeki aracında roketle vurularak şehid edilmesi ile başladı. İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmed El-Caberi görkemli bir cenaze töreniyle Gazze’de toprağa verildi. Ebedi istirahatgâhına dualarla uğurlanan Caberi’nin cenaze törenine katılan on binler, hep bir ağızdan katil işgalcilere lanet okudu; intikam yeminleri etti. İşgalciler ise tüm dünyanın gözleri önünde katliamlarını sürdürdü. 8 gün devam eden saldırılarda 185 Filistinli şehid oldu; aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 1500 Filistinli yaralandı. Siyonist işgal radyosu, direniş güçleri tarafından öldürülen asker sayısının 6 olduğunu ileri sürerken, bağımsız kaynaklar bu sayıyı 20 olarak ifade etti. (İzzettin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmed El-Caberi şehid edildi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir