• DOLAR 32.253
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2485.619
  • ...
Malatya’da depremde vefat eden 1246 kişi adına fidan dikimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Battalgazi ilçesi Beydağı İnderesi Tabiat parkında “6 Şubat 2023 Depremi 1246 Deprem Şehidi Anısına Hatıra Ormanı” oluşturma etkinliğinde, depremlerde vefat eden 1246 kişinin anısına Fidan Dikim Etkinliği gerçekleştirildi.

“Bizler bu ağaçların gölgesinde gezerken, dolaşırken deprem gerçeğini unutmayacağız”

Etkinlikte konuşan Vali Ersin Yazıcı “Öncelikle deprem şehitlerine rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Türkiye’nin bir gerçeği olan deprem, 6 Şubat’ta binlerce insanımızı kaybetmemize sebep oldu. Ülkemizde deprem nişanesi olacak şekilde, deprem şehitlerimizin isimlerini fidanlarla yaşatarak anılmasını sağlayan proje kapsamındaki bu parkta; çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm insanlarımızın depremde kaybettiklerinin anısına, her birinin adına dikilen bu fidanlar büyüyecek ve ağaç olacaktır. Bizler bu ağaçların gölgesinde gezerken, dolaşırken deprem gerçeğini unutmayacağız. Malatya’mızı yeniden imar etmek ve en kısa sürede eskisinden daha güzel hale getirmek için birlik ve beraberlik içerisinde ayağa kaldırmaya gayret ediyoruz. Sizler de halk olarak bu gayretin içerisinde bulunuyorsunuz. Bu fidanlarla ve ağaçlarla deprem gerçeğini unutmadan Malatya’mızı büyütmeye, güzelleştirmeye ve dünya şehri yapmaya devam edeceğiz. Deprem şehitlerimizin isimlerini fidanlarla yaşatarak anılmasını sağlayan projede emeği geçenlere teşekkür ediyor ve hatıra ormanımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ve İl Müftü Yardımcısı Hasan Nacar’ın yaptığı duanın ardından Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyet, fidanları toprakla buluşturarak can sularını verdiler. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir