• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2529.046
  • ...
Gençlerden direnişe destek: HAMAS, İslam âleminin yükünü taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Filistin’de hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış, vatanları işgal edilmiş, toprakları gasp edilmiş bir halkı ve onun direnişini sindirmek amacıyla siyonistlerin yanında yer alırken, mazlum halka arka çıkmaları gereken İslam ülkelerinin liderleri ve ordularının ise elleri kolları bağlı.

Yapılan katliamlara sessiz kalınması, Müslüman halklar nezdinde tepkilere yol açıyor.

"Bizim içimizi yakan İslam liderlerinin sessiz kalması"

Erkam Çelik

Filistin'de sivillerin katledildiği ve insanlık suçu işlediğini vurgulayan Erkam Çelik, "Savaş kaç yıldır devam ediyor ve Aksa Tufanı'ndan sonra savaş iyice şiddetlendi. Siyonist rejimin zulümleri de arttı, Hastaneleri ve yerleşim yerlerini vuruyor. Allah HAMAS'tan razı olsun. İslam âleminin yükünü taşıyarak mücahitliğini gösteriyor. Kadınlar ve çocuklar ölüyor orada. Bizim içimiz yanıyor. siyonistler savaştan ziyade orada sivilleri vuruyor. Bizim içimizi asıl yakan şey İslam âleminin liderlerinin sessiz kalması, ellerinden bir şey gelmiyormuş gibi durmaları. HAMAS sözcüsü Ebu Ubeyde'nin dediği gibi yardımları getirmekten de mi acizler? Madem savaşmıyorsunuz yardım da mı getirmeyeceksiniz? İnşallah Müslümanlar bir çatı altında yine toplanacak, yine savaşta galip olanlar Müslümanlar olacak." şeklinde konuştu.

"Düzenlenen mitingler oradaki mücahitlere cesaret veriyor"

Musap Demir

Siyonist rejimin bebekleri katlettiğini söyleyen Musap Demir, "Müslümanlara düşen görev cihattır. Eğer canlarıyla cihat yapamıyorlarsa mallarıyla cihat yapsınlar, onu da yapamıyorlarsa sözüyle cihat yapsınlar. Şimdi herkes diyor ki 'imkân olursa biz oraya gideriz,' kimse kusura bakmasın imkân olduktan sonra da kimse gidemez. Orada belli kurallar var gereken bazı şartlar var. Türkiye'de ve diğer İslam ülkelerinde düzenlenen mitingler oradaki mücahitlere cesaret veriyor, onları desteklemek bir Müslüman'ın görevidir. Allah'ın izniyle daha çok mitingler yapılacak. Siyonistlerin kendince saldırma bahaneleri HAMAS'ın elinde esirlerinin olması. Evet esirler alındı ama gördükleri muamele Müslüman'cadır ama siyonistler ne yapıyor? Bebek katlediyorlar." diye konuştu.

"Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir"

Sedat Toprak

Cumhurbaşkanına seslenerek artık bişeyler yapılması gerektiğini vurgulayan Sedat Toprak, "Müslüman bir ülke olarak, 'kahrolsun israil' dememizle israil kahrolmuyor. Orada Müslüman kardeşlerimiz katliama uğruyor bu bir savaş değildir, savaş askerler arasında olur ve savaş başlamadan önce savaşacağını bildirirsin. Filistin'de saatte 15 tane bebek katlediliyor, dakikada 1 çocuk yaralanıyor. Buradan Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Diyordu ya 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir' artık bizim bir şeyler yapmamız lazım. NATO ve İnsan Haklarına göre bakacak olursak bir ülkenin savaş kurallarına göre bebekleri ve çocukları öldürmesi savaş suçudur. Buna karşı durmamız gerekiyor. Müslümanlar olarak bizim birlik olup siyonistlere karşı savaş açmamız lazım." dedi.

"Müslümanlar ayrık hareket ediyorlar"

Musa Doğan

Müslümanların sessiz kalmasından dolayı zulmün bu kadar arttığını ifade eden Musa Doğan, "Filistin'de bebekler ve çocuklar katlediliyor, Müslümanlar katlediliyor kadın çocuk demeden herkesi öldürüyorlar. Orada yaşananları gördükçe kötü oluyorum. Tüm yahudiler bir olmuşlar fakat Müslümanlar hala ayrık hareket ediyorlar. Müslümanların sessiz olmasından dolayı zulümler bu kadar arttı. Müslüman ülkelerin başkanları da sessiz kalıyor bu duruma. Elimizden hiç bir şey gelmiyorsa bile en azından dua edelim ve mallarını boykot edelim." diye ekledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir