• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat'ta fidan dikimi yapılarak ağaçlandırmanın önemine dikkat çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi Mahallesi, Sanayi Sitesi arkasındaki Üniversite kampüs alanında, yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla ülke genelinde milyonlarca fidanın toprakla buluştuğunu, bu kapsamda Midyat’ta ’da, bin fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Kaymakam Özdemir, "Ülkemizi daha çok yeşillendirmek, havasını temizlemek, gelecek nesillere daha güzel bir çevre ve güzel bir ülke bırakmak için mücadele diyoruz. Bugün Artuklu Üniversitesinin Midyat kampüsündeyiz. Burada yüzlerce genç fidan burada eğitim alıyor. Onlara güzel bir örnek olsun diye bizde yüzlerce fidanımızı toprakla buluşturduk. Her iki geleceğimiz bir arada. Hem gençlerimiz hem de fidanlarımız burada. İnşallah yıl boyunca ağaç dikimini sürdüreceğiz ve yüzbinlerce fidanı toprakla buluşturacağız. Bugün itibari ile bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bu sene en az yüz bin ağacı toprakla buluşturacağız." dedi.

Midyat Orman İşletme Şefi Veysi İş’in de katıldığı etkinlikte, bin fidan toprakla buluşturuldu.

Fatih ilkokulu öğrencileri, "geleceğe nefes, dünyaya nefes" diye seslendi.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak da HÜDA PAR Midyat Gençlik Kollarından gençlerle fidan dikimi etkinliğine katıldı.

Hür Gençlik adına konuşan Ali İhsan Kahraman, sadece bir güne mahsus değil her zaman fidan dikiminin yapılması gerektiğini söyledi.

Kahraman, "Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü. Biz de Mardin Artuklu Üniversitesi Yüksekokul yerleşkesindeki ağaçlandırma alanına geldik. Hür Gençlik olarak, Peygamber Efendimiz 'in, 'Kıyamet kopsa dahi elinizde bir fidan varsa onu dikin.' sözün üzerine biz de elimizdeki fidanları dikmek için bugün buraya geldik. Bilindiği üzere memleketimiz biraz bozkır, memleket ağaç sayısı az bol bol ağaç dikilmeli. Bu tür etkinlikler ağaç dikimine teşvik etkinlikleridir. Çevreyi yeşillendirmeliyiz. Ağaç dikimi bir güne has olmamalı. Bütün yıl boyunca düzenli olarak ağaç dikilmeli, her taraf yeşillendirilmeli. Çünkü ağaç dikerek oksijen kalitemiz artıyor onun için ağaç dikimine önem vermeliyiz. Sadece bir gün değil her gün ağaç dikmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi Muhammed İbrahim, "11 Kasım ağaçlandırma gününde 4 fidan diktik arkadaşlarımızla beraber, çok güzel bir etkinlik. Midyat Fakülte kampüsünde ağaçlandırma yapılması güzel bir şey. Bu bir iki kez oldu fidan diktim. Çok mutlu oldum. Ne kadar çok eksek iyidir. Geleceğimiz için çok önemlidir. Peygamber Efendimiz 'in bir sözü var, 'Kıyamet kopsa dahi elinizde bir fidan varsa onu dikin.' demiştir. Bu nedenle fidan dikerek şehrimize ve geleceğimize sahip çıkılmalı." diye belirtti.

Fidan dikmek için gelen ilkokul öğrencilerinden Buğlem Aslan, "Buraya geldik ve çok eğleniyoruz şu an.  Fidan dikiyoruz. Bunun doğaya katkısı çok fazla. Çok güzeller. Büyüdükleri zaman çok güzel bir ağaç olacaklar. Yaprakları bize nefes veriyor ve böyle doğamız güzelleşiyor. Daha güzel bir doğa oluyor. Ağaç dikmek çok güzel. Herkes gelsin. Bence çok güzel bir duygu. Herkese de tavsiye ediyorum." açıklamasını yaptı.

William Farhan ise, " Nefes almak için fidan dikmeye geldik." dedi.

Etkinliğe Kaymakam Özdemir'in yanı sıra; Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Işık, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emre Aşılıoğlu, polis, jandarma, itfaiye, Artuklu Üniversitesi Sinema ve Medya Topluluğu, öğretim üyeleri, Fatih ilkokulu öğrencileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir