• DOLAR 32.248
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2415.021
  • ...
Tarihte bugün: 12 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1799: İlk meteor yağmuru kaydedildi. (İlk meteor yağmuru kaydedildi)

1927: Sovyetler Birliği’nde Troçki, Komünist Parti’den çıkarıldı; Stalin başa geçti. Diktatörlüğe dönüşen Komünist Rusya’da diktatörün kim olacağı mücadelesi her zaman canlılığını korumuş ve devrim, çocuklarının ardından zaman zaman liderlerini de yemişti. (Sovyetler Birliği’nde Stalin başa geçti)

1996: Susurluk Kazası sonrası ortaya atılan “devlet-mafya-siyaset” ilişkisini incelemek üzere Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Aynı gün Susurluk Cumhuriyet Savcılığı, kazada ölen Abdullah Çatlı ve Hüseyin Kocadağ ile yaralanan Sedat Emin Bucak’ın silahlı çete oluşturdukları iddiasıyla İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemeleri Savcılığı’na fezleke gönderdi. Dava süreci başlarken, dönemin İçişleri Bakanı ve Emniyet Eski Genel Müdürü Mehmet Ağar, İçişleri Bakanlığı’ndan istifa etti. (“Devlet-mafya-siyaset” ilişkisi)

1999: Bolu, Düzce ve Kaynaşlı’da, 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi: 894 kişi öldü, 4 bin 948 kişi yaralandı. 1999 Düzce Depremi, 12 Kasım Cuma günü saat 18.57’de meydana geldi. Merkez üssü Düzce olan deprem 30 saniye süreyle etkili olup, pek çok ilin yanı sıra Ukrayna’dan da hissedildi. 17 Ağustos Marmara Depremi’nden sonra gelen bu ikinci dalga, Türkiye’de deprem ile ilgili tartışmaların aylarca gündemde kalmasına yol açmış; aynı zamanda ekonomik sıkıntıyı aşamayan koalisyonlu Ecevit Hükümeti’ni de derinden sarsmıştı. (Bolu, Düzce ve Kaynaşlı’da, 7,2 büyüklüğünde deprem)

2004: Arafat’ın ölümünün ardından Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Mahmud Abbas oldu. FKÖ, Abbas döneminde de politikalarında değişiklik yapmamış; işgalcilere taviz vererek sözde legalleşme ve Batılı ülkelerin desteğini alma taktiğini devam ettirmişti. Öte yandan başından beri laik bir anlayışla İslami güçlere muhalefetini de sürdürüyordu. (Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Mahmud Abbas oldu)

2014: İslam’a ve İslami değerlere hiçbir şekilde tahammül göstermeyen PKK, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde İslami hassasiyeti ile bilinen 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız’ı katletti. Hacı İrfan Atsız’ın daha önce de PKK tarafından tehdit edildiği belirtildi. (PKK, 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız’ı katletti)

Bu haberler de ilginizi çekebilir