• DOLAR 32.272
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2415.774
  • ...
Erbaş:  Mücadeleye devam etmeliyiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbaş, Bayrampaşa'da bir otelde düzenlenen İslam Alimleri Filistin'e Destek Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Filistin ve Gazze için daha çok nelerin yapılabileceğini müzakere etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

İşgal rejimin Filistin'de uyguladığı vahşetin sadece zalimce bir siyasetin neticesi olmadığını kaydeden Erbaş, "Aynı zamanda bu insanlık dışı davranışlarının altında kirli ve sapkın bir inanç vardır. Bu inanca göre onlar kendilerini dünyanın efendisi görüyorlar. Yeryüzünü kendi özel mülkleri kabul ediyorlar. İslam coğrafyasında, tanrının kendilerine vadettiğine inandıkları ve 'Arz-ı Mev'ud' kavramıyla ifade edilen bir coğrafyayı ele geçirip orada cenneti yaşayacaklarına inanıyorlar. Siyonistler, işte bu batıl inancın peşinde Filistin'i kan gölüne çeviriyorlar." ifadelerini kullandı.

Erbaş, işgal rejimine tam destek veren bazı güç merkezlerinin önde gelenlerinin de aynı batıl inanca mensup olduğunu, bunun için hak, hukuk, ahlak, vicdan, merhamet gibi kavramların onlar için bir anlam ifade etmediğini vurguladı.

Vahdet şuuruyla birbirlerine kenetlendikleri gün, başta Kudüs olmak üzere ümmet coğrafyasının asırlardır beklediği huzur ve barışın kendiliğinden geleceğini dile getiren Erbaş, İslam'ın hayat veren ilke ve değerlerinin yeryüzüne yeniden nizam vereceğini kaydetti.

Farklı dillerde yazılı ve görsel yayınlarla dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptıklarını söyleyen Erbaş, İslam dünyasındaki dini liderlerle çevrim içi bir toplantı yaptıklarını, 91 ülkeden 200 katılımcıyla gerçekleştirdikleri toplantı sonucunda bir sonuç bildirgesi ilan ettiklerini, çalışmaları takip ve organize etmek üzere bir komisyon oluşturduklarını anlattı.

"Maddi ve insani yardım faaliyetlerimiz büyük bir hızla devam ediyor"

Tepkileri ve Gazze'ye yardımları daha güçlü ve organize hale getirebilmek için bir heyet oluşturduklarını kaydeden Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maddi ve insani yardım faaliyetlerimiz büyük bir hızla devam ediyor, tüm camilerimizden yardımlar toplandı. Türkiye Diyanet Vakfımızın ekipleri sahada çalışıyorlar. İşgalcileri destekleyen firmalara yönelik boykot kararı aldık ve halkımızı da boykota davet ettik, bu kararımız çok ciddi karşılık buldu. Bu esnada Ezher Şeyhi ve Mısır müftüsüyle telefon görüşmelerimiz oldu."

Erbaş, bu ve benzeri faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir