• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Müslüman Âlimler Birliği: BOYKOT İSLAM'A GÖRE ZORUNLULUKTUR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Dünya Müslüman Âlimler Birliği'nin İçtihat ve Fetva Komitesi'nin "İşgalci düşmana karşı kapsamlı boykot fetvası" başlığıyla yayımlanan açıklamasında "Mübarek Filistin topraklarında 7 Ekim'den bu yana Müslümanlar ile işgalci siyonist düşman arasında yaşanan şiddetli savaş, Müslümanların toprakları bir olduğundan ümmetin tamamının, savaşan düşmanın gücünü kırmak için var gücüyle kapsamlı bir cihada girişmesini gerektirmektedir." ifadelerine yer verildi. Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik zulmünü sona erdirmek için Müslümanların harekete geçmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Yöneticiler, yönetilenler, elitler ve tüm Müslümanların birleştiği nokta, kolay ve herkesin erişebileceği kapsamlı bir boykottur. Siyonist düşmanı ve ona yardım edenleri boykot etmek İslam hukukuna göre bir zorunluluktur." ifadesine yer verildi. Müslüman Âlimler Birliğinin fetvasında, boykotun, "siyaset, diplomasi, ekonomi, medya, turizm, eğitim, spor ve düşmanı zayıflatacak şekilde diğer tüm alanları kapsaması ve İslam ülkeleri ile halklarının düşmanla bağlarını koparması gerektiği" vurgulandı. (İLKHA)

Kamuoyu kararlı

‘BOYKOT BİLİNCİ DEVAM ETMELİ’

İşgalci siyonist rejimin güçten anladığını ve ona anladığı dilden cevap verilmediği sürece zulmü sonlandırmayacağına dikkat çeken vatandaşlar, bu süreçte boykotun devam etmesinin önemine de vurgu yaptılar.

Malatya

Siyonist işgal rejiminin 36 gündür Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım devam ederken, şimdiye kadar 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın olmak üzere 10 bin 812 kişi şehit olurken, on binlerce yaralının yanı sıra enkazların altında ise binlerce kişinin olduğu belirtiliyor. Elektrik, su ve yakıtın kesildiği kentte, işgalci siyonist çetelerin, halkın yaşadığı binaların yanı sıra onlarca cami, okul ve hastaneleri de direk hedef alarak bombalaması sonucu yerle bir olurken, kalan hastanelerin çoğunda hizmet tamamen durmuş halde. Her 10 dakikada bir çocuğun katledildiği Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamlara dünyanın birçok yerinden gün geçtikçe tepkiler artarak gelmeye devam ederken, İslam ülkelerinin liderleri ise adeta başlarını kuma gömmüş 3 maymunu oymakta…

İLKHA'ya konuşan Malatyalılar, işgalci siyonist rejimin güçten anladığını ve ona anladığı dilden cevap verilmediği sürece zulmünü sonlandırmayacağına vurgu yaparak, HAMAS'ın davasının her yerde anlatılması, gelecek nesillere aktarılması ve yapılanların sürekli gündemde tutulması gerektiğine dikkat çektiler. Siyonizmin en büyük silahlarından birinin ekonomi olduğunu ve boykotun işgal rejimine ciddi zarar verdiğine dikkat çeken vatandaşlar, boykota savaş sona erene kadar değil, siyonist işgalciler yeryüzünden temizlenene kadar devam edilmesi gerektiğini belirttiler.

"SİYONİSTLERE ANLADIĞI DİLDEN MUAMELE ETMEK LAZIM"

Siyonistlerin iyi tanınması gerektiğini kaydeden Abdullah Çeker, "Siyonistleri iyi tanımak lazım. Onlar, Peygamberlerini öldürenlerdir. Tarihleri boyunca katliam yapan katiller ve zalimlerdir. Yani siyonizmin temelinde insan kanı var. Tarihleri böyledir hep kanlı geçmiştir. Onlardan çocukların öldürülmemesi beklenemez. Hatta böyle bir şey onlardan beklemek acizliktir. Siyonizmin tek anladığı şey zorbalıktır. Ona, anladığı dilden muamele etmek lazım. Onlardan merhamet, insanlık beklenemez." dedi.

Boykota devam edilmesi gerektiğini ve Müslüman iş adamlarının onların ürünlerinden daha iyisini üretip piyasaya sürmesi gerektiğini belirten Çeker, "Türkiye'ye baktığımızda her yönden içimize sızmışlar. Temizlik ürünlerinden giyime, yiyeceklerden kredi kartlarına hepsi onların ürünü ve yıllardır bizi sömürüyorlar. Buna karşı çok uyanık olmamız gerekiyor. Öncelikle onların ürettiklerinin daha iyisini üretmeye gayret etmek lazım. Onların ürünü bizimkinden daha da ucuz olsa, indirimde de olsa, kesinlikle almamamız gerekir. Çünkü Filistinli kardeşlerimizin başına bomba ve mermi olarak düşüyor. Onun için israil mallarının derhal boykot edilmesi gerekir. Değil evimize, ortadan kaldırılması için mücadele etmemiz gerekiyor." diye çağrıda bulundu.

"HAMAS'IN DAVASINI VE YAPILANLARI SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTALIM"

Gazze'de yaşananların savaş değil, soykırım olduğuna dikkat çeken Meryem Akargil, "Bunu soykırım olarak değil de savaş olarak nitelendiren insanlar var. Bu insanlara önce şunu söylemek istiyorum: Bu bir savaş değildir. Bu, Filistin'e gidip cebren topraklarını ve evlerini işgal eden siyonist çetenin yapmış olduğu vahşettir, soykırımdır. Maalesef İslam ülkelerinin idarecileri şu an 3 maymunu oynamakta. Kör, sağır ve dilsizi oynamaktalar. Halkların ve yöneticilerin bir tutulmaması gerekir. Çünkü halklar Gazze konusunda çok duyarlılar. İşgalci siyonist ürünlere ve onlara destek veren firmalara karşı çok ciddi boykotlar var. Takip ettiğimiz kadarıyla boykotlar işgalci siyonist rejime ciddi zarar vermekte… Herkesi usanmadan bir ömür sürecek bir boykota davet ediyorum. Herkes boykota katılmalı ve herkes boykotu ciddi anlamda sürdürmeli. Halk olarak belki yaptığımız kısıtlı olarak görülebilir ama çok ciddi sonuçlara yol açabilir. Duaya ve boykota devam edelim. Tepkimizi her fırsatta dile getirelim. Filistin'in ve HAMAS'ın davasını her yerde anlatalım. Çocuklarımızı bilgilendirelim ve bu davayı ve yapılanları sürekli diri tutalım." ifadelerini kullandı.

"BOYKOTU KÜÇÜK GÖRMEMEK LAZIM"

Yaşanan soykırıma artık birilerinin "dur" demesi gerektiğini belirten Serhat Güner ise, "Maalesef Gazze'de çok vahim olaylara şahit oluyoruz. İşgalci siyonistlerin yaptığı soykırımın durdurulması, herkesin elinden geleni yapması lazım. Şu an işgalci siyonistlerin ürünlerini ve onlara destek veren firmaların ürünlerini boykot etmek geliyor. Tabi boykotu küçük görmemek lazım. Boykotu sadece savaşın sona ermesi için değil, siyonistlerin kökten ortadan kaldırılması açısından çok önemli görüyorum. Şu anda siyonizmin elinde en büyük silahlardan biri ekonomidir. 'Ben tek boykot yapsam hiçbir etkisi olmayacak' diye düşünmemek lazım. İnşallah bu şekilde devam edersek hem siyonizm'in hem de savaşın kökünü kuruturuz diye düşünüyorum" dedi.

"BOYKOTA, İŞGAL REJİMİ YERYÜZÜNDEN BİTENE KADAR DEVAM EDİLMELİ"

Boykotun dalga dalga büyüdüğüne dikkat çeken Zeynep Severge de, "Halk boykota başlamış, üniversiteler birer birer boykota katılıyorlar. Hemen hemen Türkiye geneli tüm şehirlerde boykot yaygınlaşıyor. Kesinlikle kararlı bir biçimde bu boykota devam edilmesi lazım. Diğer Müslüman ülkelerde boykot konusunda duyarlı olmaları gerekir. Boykota, savaş bitene kadar değil, işgal rejimi yeryüzünden kalkana kadar devam etmemiz gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

Siyonist terörist

HASTANE VURMAYA DEVAM EDİYOR

İşgalci barbarların Gazze'deki Şifa Hastanesi Yerleşkesi’nde yer alan bir poliklinik binasını bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlini katledildi.

Gazze/Kudüs

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberinde, işgalci katillerin 35 gündür yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde uluslararası uyarılara rağmen hastaneleri hedef aldığı belirtildi. Gazze'de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine yönelik saldırıyla ilgili haberde, "İşgal güçleri, Şifa Hastanesi Yerleşkesi’ndeki bir poliklinik binasını roket ve top atışlarıyla bombaladı. Yerinden edilmiş kişilerin hedef alınması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı." ifadelerine yer verildi.

İşgal güçleri Şifa Hastanesinin çevresini de dün sabaha karşı topçu ateşiyle yoğun şekilde bombalamıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda 6 kişinin katledildiğini bildirmişti. Ayrıca dün sabah saatlerinde Gazze kentinin batısındaki En-Nasr Çocuk Hastanesinin kapısının katiller ordusunca bombalanması sonucu hastanenin hizmet dışı kaldığı duyurulmuştu. İşgalci caniler, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'de yer alan El-Avde Hastanesi çevresi ile Hasta Dostları Hastanesinin çevresini de hedef almış ve bir ambulansı vurmuştu. Savaş uçaklarının Er-Rantisi Çocuk Hastanesine düzenlediği saldırılar da hastanede büyük yangına neden olmuştu.

Google işgal rejiminden para alıyor

SİYONİST ÇETE İÇİN PROPAGANDA

Hamad bin Khalifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Jones, "Google, hüküm ve koşullarına aykırı olmasına rağmen israil Dışişleri Bakanlığından propaganda yaymak için para bile alıyor." dedi.

Ankara

Uzmanlar, sosyal medyadaki "israil yanlısı ve Müslüman karşıtı" söylemler ile İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin medyada yayılan yanlış bilgilerin, görüşleri şekillendirmede etkili olduğunu düşünüyor. Katar'daki Hamad bin Khalifa Üniversitesinde Ortadoğu Çalışmaları alanında öğretim üyesi ve dijital medya ve dezenformasyon uzmanı Marc Owen Jones, son dönemdeki işgal rejimi-Filistin olaylarında sosyal medyanın rolüne ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu. Jones, yayın organlarının "teyit edilmemiş bilgileri" sosyal medyada paylaşmalarının "yanlış bilgilerin yayılmasını" artırdığını ifade etti. Terör şebekesi ve Filistin taraflarının bilgi paylaşımlarına değinen Jones, "israil tarafı için asıl amaç, Hamas'ın saldırılarına ilişkin bilgi paylaşmak ve kendi askeri hareketlerini haklı göstermek; Filistinliler ise bunu sivillerin çektiği acıları ve ölümleri vurgulamak için kullanıyor." diye konuştu.

İşgalci çetenin Gazze'deki saldırılarına ilişkin yapılan yanlış paylaşımlara değinen Jones, siyonistlerin "yanlış bilgi yaymaktan utanmadığını" belirtti. Sosyal medya politikalarına ilişkin Meta ve Google gibi şirketlerin önlemlerine de dikkati çeken Jones, "Meta, iki tarafın da şiddet içeren gönderilerini kaldırmaya çalıştı. Ancak bazı kişiler, Meta'yı orantısız bir şekilde Filistinlilerin sesini bastırmakla suçluyor. Hatta, durumun böyle olduğuna ilişkin tarihi ve mevcut kanıtlar var." dedi.

Jones, yanlış bilgi sunan kaynakların paylaşımlarının kontrol edilmeden yayılmasının "insanların görüşlerinin yalan haberlerle şekillendiği" anlamına geldiğini belirterek "Google, hüküm ve koşullarına aykırı olmasına rağmen israil Dışişleri Bakanlığından propaganda yaymak için para bile alıyor." ifadesini kullandı. Jones, ayrıca Meta ve Google gibi firmaların işgal rejimi destekçisi olduğuna ilişkin "kanıtların" olduğunu belirtti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir