• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PT: Vahşetin sorumlusu Arap Birliği'dir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir İşçi Partisi'nden (PT) yapılan yazılı açıklamada, "Arap rejimleri, diplomatik ve ekonomik ilişkiler aracılığıyla Siyonist rejimin Filistin'deki katliamlarına ve suçlarına ortak oldukları için sorumlu ve suçludurlar." denildi.

Açıklamada, yaklaşık 2.4 milyonluk Gazze halkının su ve gıdaya ihtiyaç duyduklarına, Siyonist rejimin açlık ve susuzlukla beraber hastalıklarla mücadele eden bu halkın hastanelerini vahşice yıktığına dikkat çekilerek, Arap rejimlerinin Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kırarak Filistin halkına yardım etmeyi utanç verici ve korkakça reddettiği vurgulandı.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN ÇEKİLME ÇAĞRISI

Halklarının bu barbar rejimle bağlarını koparma taleplerine boyun eğmeyen tüm yönetimlerin kınandığı açıklamada, "Bu barbarlık karşısında sessiz kalan, bu tür eylemlere, bu tür açıklamalara göz yuman herkese yazıklar olsun." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Siyonist rejim tarafından gasbedilen tüm topraklarını ve tüm tarihi haklarını geri alana kadar Filistin halkının mücadelesine destek verileceği ifade edilerek, "PT, ülkenin en yüksek yetkililerini Cezayir'i Arap Birliği'nden çekmeye çağırıyor." denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir