• DOLAR 32.223
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2458.15
  • ...
Cenin'de işgalci bulzoderine patlayıcı atıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-    Siyonist işgal rejimi medyası Cenin'de işgal askeri buldozerine patlayıcı atıldığını duyurdu. Cenin Tugayı'ndan yapılan açıklamada da ''İsrail'e ait bir buldozer, ev yapımı "tamer"le vuruldu, buldozer hasar gördü.'' denildi. 

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, işgal güçleri, Ramallah, Cenin, Nablus ve Selfit kentlerine gece baskınlar düzenledi.

Selifit'in batısındaki Beni Hassan beldesinde işgal güçleri ile girişlerine engel olmak isteyen Filistinliler arasında çatışmalar çıktı. İşgal askerleri, Filistinlilere ateş açtı, zehirli gaz bombaları fırlattı. Olaylarda bir Filistinli yaralandı, onlarcası da gazdan dolayı boğulma tehlikesi geçirdi.

Ramallah'ın Bilayn ve Abud köylerine baskın düzenleyenişgal  güçleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda biri ağır olmak üzere iki Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'da Cenin kentinin Hay Şarki ve el-Merah mahallerinde, arama yapmak üzere evlere baskın düzenleyen işgal  askerleri, Filistinlilerin mukavemetiyle karşılaştı. Hay Şarki Mahallesi'ndeki bir eve giren işgal askerleri, daha önce tutuklu olup serbest kalan Muhammed Şihab es-Sanuri'yi gözaltına aldı.

İşgal  güçleri, Cenin kentine bağlı Kabatiye beldesinde bir Filistinli ile Yabed beldesinde ateş açtıkları aracın içindeki bir genci gözaltına aldı.

Nablus kentinde ise işgal  askerleri tarafından açılan ateş sonucu 3 Filistinli genç yaralandı. Kentin doğu bölgesinde meydana gelen olayların ardından yaralılar hastanelere kaldırıldı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni yaklaşık bir aydır gece gündüz bombalarken, Batı Şeria'nın tüm bölgelerine baskınlar düzenlemeyi sürdürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir