• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
İhvan'dan meydanlara inme çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Mısır'da darbe karşıtı gösteriler devam ederken, Müslüman Kardeşler teşkilatının siyasi ayağı Hürriyet ve Adalet Partisinin Genel Başkan Yardımcısı İsam İryan Mısır halkına seslenerek, ölüm pahasına dahi olsa bugün ve yarın meydanlara inin çağrısında bulundu.

 

Konuşmasına Mısır halkını överek başlayan İryan, "Ey değerli Mısır halkı, ey ölümden korkmayan genç erkek ve bacılar. Sizler ki, zindana düşmekten, ölümden korkmayan yiğitlersiniz. Sizleri Allah'ın selamı ile selamlar bu ve yarın ölüm pahasına dahi olsa meydanlar inin." ifadelerini kullandı.

 

Değerli şehitlere vefa borcu amacıyla meydanların boş bırakılmaması gerektiğini vurgulayan İsam İryan sözlerini şu şekilde sürdürdü: " kendileriyle en güzel günleri geçirdiğiniz, elinizde bulunan lokmayı beraber paylaştığınız ve Allah'a beraber secde ettiğiniz şehitlere olan vefa borcunuzu ancak bu şekilde ödersiniz" dedi.

 

Mısır'da gerçekleşen insan kıyımına sessiz kalan Avrupa ülkelerine de seslenen İryan, Batılı devletleri darbeye sessiz kalmakla suçlarken yapılan haksızlıklara müdahale etmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Ses kaydını nerede yaptığı tam olarak bilinmeyen İsam İryan, Mısır polisinin arananlar arasında yer alıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Kahire yakınlarında bulunan Giza mıntıkasında bulunan bir eve İsam İryan şüphesi ile baskın düzenleyen polisler, daha sonra yaptıkları açıklamada İryan'ın olay yerini terk ettiğini ileri sürdüler. (Sait Teşne - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir