• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Söz ve Kalem Topluluğu sağlıkçı öğrencilerinden Gazze’deki sağlıkçılara destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı çıkışında İlahiyat Camii bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Söz ve Kalem Gençlik Topluluğundan tıp öğrencisi Hüseyin Carik, “Başta Gazze’deki meslektaşlarımız olmak üzere zulme uğramış tüm insanların duygularını taşıyan ve bunu kendine dert edinen siz değerli sağlıkçılara selam olsun.” dedi.

“Binlerce insan hayatta kalabilmek için anestezi olmadan cerrahi müdahaleler geçiriyor”

On yıllardır işgal ettikleri topraklarda çocuk, yaşlı, kadın demeden akıl almaz katliamlar yapan işgalci siyonist çetelerinin yaptıklarına karşılık sabır, hikmet ve gayretle yıllarca hazırlığının yapıldığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu selamladıklarını belirten Carik, “7 Ekim tarihinde beklemediği anda düşmanı hezimete uğratan mücahidlerin kahramanca gerçekleştirdiği ‘Aksa Tufanı’ operasyonundan sonra, düştüğü gafletini dünyadan gizlemek için vahşice masum insanlara saldıran işgalci siyonist çeteleri 7 Ekim tarihinden bu yana 4 bine yakın çocuk 2 bine yakın kadın olmak üzere 8 binden fazla insanı tüm dünyanın gözü önünde vahşice katletti.  Gazze’de yaralıların tedavi gördüğü birçok hastane, ambulans ve sağlık kurumu bombalandı. Tedavi görülen hastanelerin enerji ihtiyaçları kesilmekte ve kullanılamaz hale getirilmekte. Binlerce insan hayatta kalabilmek için anestezi olmadan cerrahi müdahaleler geçiriyor. Başı ağrıdığında uykularımızın kaçtığı çocuklarımızın Gazze’de başları gövdelerinden ayrılıyor. Gazze’de çocukların en rahat uykuları ölümleri… Biz ölümü fazla büyüttük gözümüzde oysa Gazze’de ölüm çocuk işi…  Kendi hayatları tehlike altındayken, kendi aileleri ve yakınlarının şehadet haberlerini aldıkları halde yas tutacak vakitleri olmadan başkalarının hayatlarını kurtarmak için gece gündüz, durmadan çalışan şerefli sağlık çalışanlarını, meslektaşları olarak yalnız bırakmıyor onlarla birlikte olduğumuzu duyuruyoruz. Bu vesileyle sağlık çalışanları başta olmak üzere vicdan sahibi tüm vatandaşlarımızı Gazze’ye sahip çıkmak adına harekete geçmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İsrail ile normalleşme adımlarının ne kadar abes olduğu bir kez daha ortaya çıktı"

Carik, “Tarihi vahşet, barbarlık ve ikiyüzlülükle dolu olan batının yaşanan olaylar karşısında takındığı tavır şaşılacak bir durum değilken aynı tavrın vicdan sahibi, medeni ve Müslüman olduğunu iddia eden insanlar tarafından sergilenmesi kabul edilemez bir durumdur. Dünya’da Müslüman halkların sokak ve meydanlarda protesto ettiği saldırılara karşın, maalesef ümmetin emir ve yöneticileri kendi koltuk ve saltanatlarını koruma telaşında olup, ümmetin onurunu ve izzetini göz ardı etmektedirler. İslam ülkelerinin başında olanların bu hali var oldukça, maalesef bu saldırılar da devam edecektir. İsrail ile normalleşme adımlarının ne kadar abes olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu vesileyle dünyanın neresinde olursa olsun insanlığını kaybetmemiş tüm vicdan sahiplerini ve başta yetki sahipleri olmak üzere elinden az veya çok ne gelirse yapabilecek olanları her türlü yasadışı katliamların yaşandığı Gazze’ye sahip çıkmaya, işgalci siyonist çetelerine karşı kararlı ve izzetli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz. Yolun sonunda karşılaşacağımız amellerin şerefli bir yaşamdan izler taşıması için zulme karşı çıkmaya, haksızlık karşısında susma zilletinden kurtulup izzetli bir duruş sergilemeye çağırıyoruz” dedi.

“Karşınızda, şehadete aşık bir ordu var, işte bu ordu Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ordusudur”

Carik, son olarak şunları söyledi: İşgalci siyonist çeteleri başta olmak üzere elleri masumların kanlarına bulaşmış tüm zalimlere diyoruz ki; siz bize ne yapabilirsiniz ki biz cenneti yüreğimizde taşıyoruz, nereye gitsek o bizimle gelir. Hapsedilmemiz halvet, sürgün edilmemiz hicret, öldürülmemiz şehadettir.  Ölümü öldürenlere karşı ne yapabilirsiniz ki… Sizin kadını, içkiyi, dünya malını sevdiğiniz kadar şehadete aşık bir ordu var karşınızda işte bu ordu Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ordusudur… Rabbimiz, Kudüs’e tuzak kuran zalim ve işgalciler ile ihanet eden tüm işbirlikçileri kahr-u perişan etsin. Başta Siyonist İsrail olmak üzere tüm zalimleri şiddetle lanetliyoruz, Filistin’in, Gazze’nin cesur yüreklerine selam ve minnetlerimizi sunuyor, şehidlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” Dedi. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir