• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Memur-Sen Kadın Komisyonu "Soykırıma Hayır" mitingi düzenliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları gün geçtikçe artarken dünyanın dört bir yanında direnişe destek açıklamaları devam ediyor.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı bünyesinde Kadınlar Komisyonu tarafından Filistin'de uygulanan soykırıma tepki amaçlı Diyarbakır Şeyh Said Meydanı'nda program düzenleneceği belirtildi. Düzenlenecek programın duyurusuna ilişkin sendika binasında basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır Kadınlar Komisyonu, tüm Diyarbakır annelerini programlarına davet etti.

Yapılan basın açıklamasını Memur Sen Diyarbakır Kadın Komisyonu Başkanı Gurbet Sarısaban okudu.

Açıklamasına "Sözün bittiği, kelimelerin tükendiği yerdeyiz" ifadeleriyle başlayan Sarısaban, "Soykırımcı siyonistlerin her türlü hukuku hiçe saydığı ve dünyanın gözleri önünde Gazzeli kardeşlerimizi topyekûn katliama tabi tuttuğu bir ağır ve acı tecrübeyi yaşıyoruz. Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş siyonist rejim tarafından 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlenen saldırılarda 3 bin 648'i çocuk ve 2 bin 290'ı kadın olmak üzere toplam 8 bin 796 kişi hunharca katledildi ve bu tablo her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır." dedi.

"İsrail, emperyalizm tarafından bütün dünyaya kötülük yayan soykırımcı bir organizasyondur"

Dünyanın suskunluğunun Gazze'deki ölüm ve yıkım trajedisini azmettirdiğini, insanlık onurunu ayaklar altına aldığını sözlerine ekleyen Sarısaban, "Kandan ve irinden beslenen siyonist örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. Dünyanın tüm hukuk ve evrensel değerlerini içeren birikiminin Gazze katliamına karşı ilgisiz tutumu, dünya devletlerinin bir daha onarılamayacak çirkin ve hain yüzünü ifşa etmiştir." ifadelerini kullandı.

İşgal rejimine karşı direnen bir avuç insanın ve bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan Filistin halkının bugün katledildiğini söyleyen Sarısaban, "Biz elbette çok iyi biliyoruz ki, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın alçak kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku, insanlığı. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütü, bütün dünyaya kötülük yayan soykırımcı bir organizasyondur." şeklinde konuştu.

"Kutlu direnişi selamlamak için etkinliğimize Diyarbakır'ın bütün kadınlarını bekliyoruz"

Yarın gerçekleştirecekleri programın duyurusunu yapan Sarısaban, "Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş; Gazze’de çocuklar, kadınlar, ihtiyarlar ölüyor! İnsanlık ve onur nerede? İşte tam bu neden ve vesileyle cumartesi günü saat 14.30 da Dağkapı Şeyh Said Meydanı'nda Memur-Sen Genel Merkezi Kadın Komisyonumuzla beraber "Soykırıma Hayır" mitingi gerçekleştireceğiz. Sadece kadın katılımcılara açık olacak mitingimizin amacı Filistin'de katliam ve acılara maruz kalan kadınlara destek, bebek ve çocuk ölümlerine dikkat çekmektir." diye belirtti.

Sarısaban, "Mescidi Aksa'nın minberi için hazırladıkları gül sularını Selahaddin-i Eyyubi'ye emanet eden annelerimizin, ecdadımızın varisleri olarak yeniden gül suları hazırlamak için yeminimizi tazelemek, bilincimizi bilemek, katil israilin yaptığı soykırımı lanetlemek ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için Diyarbakır Dağkapı Şeyh Said Meydanı'ndan haykıracağız. Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için etkinliğimize Diyarbakır'ın bütün onurlu kadınlarını bekliyoruz." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir