• DOLAR 32.396
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2383.345
  • ...
Araştırmacı-Yazar Göktaş: HAMAS, önemli putları yıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde kurulan El-Hak Platformu tarafından 'Filistinle Dayanışma Gecesi' temalı program düzenlendi.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Filistin Alimler Birliği Üyesi Dr. Abdullah Ez'Zindani, İTTİDAD'UL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Beşir Varol, Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Filistin temalı ilahi ve ezgiler okundu.

Programın açılış konuşmasını El-Hak Platformu dönem sözcüsü Ersin Eryılmaz gerçekleştirdi.

"Size ne oldu da Allah yolunda ve 'Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!' diyen çaresiz erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz? (Nisa 75)" ayetini okuyarak konuşmasına başlayan Eryılmaz, "İman edenler Allah yolunda savaşırlar, kafirlerse şeytanın yolunda savaşırlar. Gazze'de savaşan o bir avuç yiğit, şeytanın tuzağının ne kadar zayıf olduğunu bütün dünyaya gösterdiler. Allah'ın yardım ettiğini mağlup edecek yoktur. Gazze'de bir tek Müslüman canlı kalmasa bile bilin ki zafer Gazzeli mücahitlerindir. Allah yolunda şehit olmaktan daha büyük bir zafer olabilir mi?" diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Filistin Alimler Birliği Üyesi Dr. Abdullah Ez'zindani, "Allah iman ve cihadı neden birlikte zikretti? İmansız bir cihad, zayıflıktır. İmansız cihad düşünülemez. Cihadsız imansa zillettir, köleliktir. Toplum da mücahid olan ve olmayanda iman nasıl bir etki oluşturur? Müslüman olduğumuz halde neden zafer bizim değildir? Bu şekilde davranırsak Allah bize yardımını göndermez. Siz Gazze'deki mücahitler için endişe etmeyin Allah onlara yardım edecektir. Biz onlar için değil kendimiz için üzülelim. Bizim onlar için yapmadığımız yardımlaşma ve dayanışma yüzünden korkarım ki Allah bizi cezalandıracaktır." şeklinde konuştu.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş ise yaptığı konuşmada Hamas'ın Aksa Tufanı harekatıyla önemli putları yıktığını ifade etti.

Göktaş, "Dünyada gördüğümüz ya da görmediğimiz bir takım çok ciddi putlar yıkıldı. Hatta bu putlara sadece kafirler değil, gafil Müslümanlar da inanıyordu. Gözlerinde putlaştırıyordular. 3 kişi bir şey konuşsa 'Mutlaka Mossad'ın haberi vardır' diye inanıyorlardı. Gözümüzde Mossad ve CIA'yi öylesine putlaştırıyorduk. İllaki putlaştırmak için sevmemize gerek yok nefret edilenlerden de put olur. Allah kendisini tarif ederken '3 kişi aralarında konuşursa 4'üncüsü benim, 4 kişi aralarında konuşursa 5'incisi benim' diyor. Biz böyle inanıyoruz ama bazı gafil insanlar Mossad ve CIA'yi aynen böyle zannediyordu. İşte Kassam yiğitleri, HAMAS'ın yiğitleri öncelikle bu putu devirdi. İnsanların gözlerinde birtakım putlar vardı onlar yıkıldı. HAMAS ve Kassam Tugayları yer yüzünde Allah'ın yiğitleridir. Biz oraya destek olmak için toplandık ama oradan bize destek geliyor. Onlar İslam alemine iman pompalıyor. Gazze'den her yere şu anda iman gidiyor. Sadece acıyarak değil Gazze'deki Müslümanları gördükçe imanımız artıyor. Zannetmeyelim ki biz toplanarak oraya destek oluyoruz. Onlar bütün mustazaflara ümit pompalıyor, iman pompalıyor." dedi.

"Emperyalizmi de bu coğrafyadan kovacak olanlar kaybedecek bir şeyi olmayanlardır"

"Filistinli mücahitlerin kaybedecekleri evleri, arabaları korkuları olsaydı siyonist çeteyi yenemezlerdi, kaybedecekleri bir şeyleri olmadıkları için yenecekler" diyen Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş Afganistan'daki mücahitlerin de kaybedecek bir şeyleri olmadığı için Amerikan askerlerini yendiklerini hatırlattı.

Göktaş, "İnanıyoruz ki siyonizmi de Emperyalizmi de bu coğrafyadan kovacak olanlar kaybedecek bir şeyi olmayan müminlerdir. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayanlar yenebilirler. Gazze'deki kardeşlerimizin kaybedecek hiçbir şeyi olmadığı için yenecekler. Eğer kaybedecekleri villaları, arabaları, fabrikaları olsaydı yenemezlerdi. Biz zaten onun için kıpırdayamıyoruz. Niye? Kapatalım üslerini. Kapatırsak şöyle olur, böyle olur diyorlar. Bizim elimizi kolumuzu bağlayan bizim varlığımız. Bizim rahatımız. Eğer bizim kaybedecek bir şeyimiz olmasaydı vallahi Allah bizim korkumuzu onların kalbine salıverirdi." ifadelerini kullandı.

"Firavun'a göre Hazreti Musa teröristti"

Göktaş, HAMAS için terör örgütü diyenlere, "Firavun da Hazreti Musa'ya teröristti diyordu" ifadesini kullanarak Allah rızası için çalışan herkesin Firavuni sistem tarafından terörist görüldüğünü belirtti.

Göktaş, " HAMAS terör örgütüdür diyorlar. Firavun'a göre de Hazreti Musa teröristti. Mekkeli müşriklere göre Peygamber Efendimiz bozguncuydu. Bütün Firavunlara göre Musalar teröristtir. Biz Firavunlara bir şey demiyoruz. Onların mantığı öyledir. Ama bizden olanlara ne oluyor? HAMAS'a dil uzatıyorlar. Şu anda cennete birileri gidecekse utanırız onların yanında onların mücadelesi karşısında. Onlar sadece kendileri için savaşmıyorlar bizim imanımızı da galeyana getiriyorlar. Şu anda yer yüzünün büyük bir kısmı iman etmese dahi mustazaftır. Hepsinin kanı emiliyor hepsi sömürülüyor. Batı tarafından hepsi sömürülüyor ve kurtuluş yolu bekliyorlar. Emperyalizmi yıkacak olanlar kaybedecek bir şeyi olmayanlardır." dedi.

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir