• DOLAR 32.5
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2404.766
  • ...
"Filistin'deki kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Adana İl Temsilciliği öncülüğünde Adana İstasyon Meydanı'nda "Filistin Dayanışma Platformu" açıldı.

Resim sergisi açılan meydanda, nöbet çadırı saat 11.00 ile 13.30 arasında Platform üyesi STK'lar tarafından nöbet tutulacak.

Eğitim Birsen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, "Bugün dünyanın gözünün içine baka baka bir soykırım yapılıyor. Canlı yayınlarla evlerin üzerine bombalar yağdırılıyor. Hastaneler yerle bir ediliyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlı insanlar yani sivil insanlar katlediliyor." dedi.

"Bu bir savaş ve bir insanlık suçudur"

"Bu suçu işleyenler kadar bu meseleye kör sağır dilsiz kalanlar ya da açıkça destek verenler de bu suça ortaktır" diyen Sezer, şunları kaydetti:

"Bizler elimizle düzeltemediğimiz şeyi dilimizle düzeltmeye çalışıyoruz ama kalbimizden tüm zalimlere buğz etmeyi de asla ötelemiyoruz. Bugün kıyamdayız. Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Memur-Sen Adana İl Temsilciliğimiz tarafından düzenlenen ve Filistin Halkı İle Dayanışma Platformu tarafından yürütülen 'Filistin Nöbeti'mize katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Burada olmak bir irade beyanıdır. Ben mazlumların, direnenlerin yanındayım, ben işgale, işgalcilere, emperyalizme karşıyım, zalimlerin karşısındayım, Kudüs, Kübbet-üs Sahr'’nın, Mescid-i Aksa'nın yanındayım demektir. Hem sizleri hem de zalime zulmünü haykıran ve mazlumların yanında duran herkesi selamlıyorum.

Sezer, sözlerine Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı, Kudüs şairi, Mehmet Akif İna'ın Mescid-i Aksa şiiriyle son verdi:

"Şimdi kimsecikler varmaz yanıma

Mü'minde yoksunum tek ve tenhayım

Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı

Çöllerde kayıp bir yetim vâhayım

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde

Götür müslümana selam diyordu

Dayanamıyorum bu ayrılığa

Kucaklasın beni İslâm diyordu."

Filistin Nöbeti temalı çadırda her gün bir sivil toplum kuruluşu yer alacak ve nöbet tutacak. Savaş bitene masum Filistin halkının özgürlüğüne kavuşana kadar nöbet tutulmaya devam edilecek. Filistin Nöbet çadırında ayrıca katılımcılar tarafından Filistin'e destek hatıra defteri tutulacak. Bu deftere gelenler imza atıp düşüncelerini başlayacak. En son bu defter Filistinlilere gönderilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir