• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden 'Gazze' fetvası: İslam ülkelerinin askeri müdahalesi farzdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, "İslam ülkeleri yönetimlerinin Gazze’deki savaşa ilişkin yükümlülükleriyle ilgili fetvası" başlığıyla açıklama yayımladı.

Yayınlanan fetvada, Gazze’deki soykırımın bitmesin için Müslüman ülke yönetimlerinin acil olarak harekete geçmesi gerektiği kaydedilirken “Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistin'i soykırıma ve yıkıma terk etmek, Allah'a ve Resulüne ihanettir” denildi.

Fetvada şunlar kaydedildi:

"Hükümetler ve resmi ordular uluslararası sözleşmeler ve stratejik anlaşmalara uygun olarak Filistin'i dini, siyasi, hukuki ve ahlaki olarak destekleme görevine tam bağlılık göstererek, Gazze'yi soykırımdan ve kapsamlı yıkımdan kurtarmak için bölgenin ve milletin menfaatleri ve halklar üzerindeki meşru yetkileri çerçevesinde acilen müdahale etmeleri hukuken zorunludur.

Başta Filistin'e komşu olan Mısır, Ürdün, Lübnan ve Suriye olmak üzere tüm Arap ve İslam ülkelerinin Filistin Yönetimine ve Filistin direnişine askeri teçhizat sağlamaları ve askeri müdahale yapması dini bir zorunluluktur.

Askeri müdahale, İşgal güçlerinin sınırsız suçlarını sürdürmesine yol açan, soykırımın ve bölgenin kapsamlı çöküşünün uyarısı haline gelen, onlarca yıldır süren tereddüt ve zaaf durumunu geride bırakacak acil bir ittifak kapsamında yapılması gerekmektedir.

Batı, israilie kapsamlı askeri, mali, medya desteğinin yanı sıra diplomatik katkısı sağlamaktadır. Arap ve Müslüman ülkeler de Filistin'e benzer destekleri sunması gerekmektedir.

Sayıları 4 milyonu bulan ve her yıl 170 milyar dolar harcanan resmi orduların kışlalara hapsedilmesi, silahlarının paslandırılması, sistemlerinin çökmesi makul değildir. Filistin’de cihat etmek ve oraya yardım etmek, dini bir yükümlülüktür.

Filistin’i, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve Gazze’yi soykırım ile yıkıma terk etmek en büyük günahlardandır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir