• DOLAR 32.232
  • EURO 35.149
  • ALTIN 2504.534
  • ...
Çin'de sanayi üretimi arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PEKİN - Söz konusu üretim artışının, ihracat artışı ile birlikte ele alındığında içinde bulunduğumuz çeyrek için önemli bir toparlanmaya işaret ettiği ifade edildi.

 

Ulusal İstatistik Ajansı tarafından yapılan açıklamada bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla fabrika üretiminin yüzde 10,4 oranında artış kaydettiği belirtildi. Bugün açıklanan verilerin, Başbakan Li Keqiang'ın uygulamakta olduğu vergi indirimi ve demiryolu yatırımları gibi devlet harcamalarına ağırlık vermesinin önemli bir sonucu olduğu ifade edildi.

 

Böylelikle dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'in 2 çeyrektir devam etmekte olan ekonomik yavaşlama eğiliminden kurtulmuş olabileceği değerlendirildi.

 

Hükümet ise, yüzde 7,5'lik büyüme hedefini korumak için gereken önemli alacağının sinyalini vermiş; mali risklerle mücadele edebilmek için kayıt dışı bankacılık ve aşırı kapasite ile mücadele edeceğini vurgulamıştır.

 

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan JP Morgan Ekonomistlerinden Zhu Haibin Temmuz ayından bu yana açıklanan bütün ekonomik verilerin oldukça olumlu olduğunu belirtmiş; kısa vadeli toparlanma sinyalleri geldiğini vurgulamış ve talebin yeniden artmaya başladığına dikkat çekmiştir. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir