• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
`Ben bu devleti tanımıyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 12 Eylül 2006`da 10 kişinin hayatını kaybettiği faili meçhul patlama İHD tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.
 
12 Eylül 2006 tarihinde Merkez Bağlar ilçesi Sunay Caddesi Koşuyolu Parkı girişinde 2`si bebek 6 çocuk başta olmak üzere toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği faili meçhul patlama, İnsan Hakları Derneği (İHD)Diyarbakır şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.
 
İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, "Bundan 7 YIL önce 12 Eylül 2006 tarihinde burada insanlığa karşı bir suç işlendi. İkisi bebek 6 çocuk olmak üzere toplam 10 kişi katledildi ve onlarcası sakat kaldı." ifadelerini kullandı.
 
Bilici, "12 Eylül döneminde katledilenlerin hesabı sorulsaydı, binlerce kaybın failleri açığa çıkarılıp yargılansaydı, aramızda dolaşan en üst düzeyde görev alan siyasetçiler bürokratlar yargılansaydı, 12 Eylül 2006 tarihinde bu katliam yaşanmazdı. Eğer 12 Eylül 2006 tarihinde yaşanan katliamın arkasındaki iğrenç, karanlık güçler açığa çıkarılsaydı Roboski katliamı yaşanmazdı. Bu da gösteriyor ki bu ülke hala 12 Eylül mantığıyla 12 Eylül yasasıyla yönetiliyor." dedi.
 
"Patlamaya sebep olanların bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullanan Rohılat Aslan`ın annesi, "Anne babalar iyi bilir bir evladı yetiştirip onu okutmanın ne kadar zor olduğunu. Anne babalar kendilerini bizim yerimize koysunlar. `Dışarıya gideyim anne` diyerek eve ölüsü geldi. Bunları kimler yaptı ve kimler yaptırdı? Biz faillerini istiyoruz vicdanımız rahatsızdır." şeklinde konuştu.
 
Anne Aslan, "Suçumuz günahımız ne? Suçumuz günahımız yolda gitmek mi, evimizden dışarı çıkmak mı?" diye sordu.
 
"Ben Türkiye Cumhuriyeti`ni tanımıyorum"
Patlamada hayatını kaybeden Hasan Marangoz`un babası Burhan Marangoz, "Daha 14 yaşında bir çocuktu, tek suçu bir termosu alıp karşıya götürmekti." diye konuştu.
 
Evlat acısının hâlâ taze olduğunu dile getiren Marangoz, "Eğer bunu yapanlar mahkeme huzuruna çıkarılsaydı ben çok rahatlardım. Hepsini sadece bir maşa olarak getirip mahkemeye çıkardılar ve üstünü kapattılar. Yazık bu ülkeye yazık bu devlete! Bu devlet nerde? Ben bu devleti tanımıyorum artık. Çünkü ben evlat acısı çeken bir babayım. Ben askerlik yaptım, oğlumu askeriye aldı. Kahrolsun askeriye." dedi.
 
"Katliamı yapanların çocukları lüks dairelerde yaşıyorlar" diyerek tepkisini dile getiren Marangoz, "Benim oğlum 14 yaşında yazık değil mi? 6 aylık bebek gitti günah değil mi? Bu insanları öldürenler ne yapıyorlar? Vicdanları var mı? Bana onu söyleyin. Gelip sadece bunları anıyoruz ama gerçek katliamları yapanlar şu anda keyiflerini sürüyorlar, oğulları askere gitmez en lüks dairelerde yaşıyorlar. Yeter artık ben Türkiye Cumhuriyeti`ni tanımıyorum. İster polis ister askeriye olsun. Ama mahkemede bana sadece 3 kişiyi getirdiler ve bunun üstünü kapattılar" şeklinde konuştu.
 
Koşuyolu bombacıları PKK`li çıkmıştı
Hatırlanacağı üzere 12 Eylül 2006`da Koşuyolu Parkı girişinde termos içerisine yerleştirilen bomba patlatılmış ve 2`si bebek 6 çocuk olmak üzere toplam 10 kişi katledilmişti. Olay, ilk başta Türk İntikam Tugayı adına üstlenilmiş, ancak daha sonra yapılan araştırmalar sonucu bir PKK katliamı olduğu ortaya çıkmıştı. Operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınanlardan çoğu bırakılırken, zanlılardan Hikmet Topal, Murat Tekin ve Burhan Güneş ağır hapis cezalarına çarptırıldılar.
 
Failler arasında yer alan Murat Ekin olayı, "Örgüt istedi, biz yaptık" diye itiraf etmişti. Ölenler nedeniyle pişman olduğunu kaydeden Murat Ekin olayın gelişimi hakkında şu bilgileri vermişti:
 
"Patlamadan 10 gün önce Burhan Güneş ile birlikte kaldığım eve PKK`li bir örgüt mensubu geldi. Banyonun karşısındaki odada elindeki telsiz ve kabloları kullanarak Burhanla birlikte bir bomba hazırlıyorlardı. Beni fark ettiklerinde Burhan bana dönerek `Çok büyük bir eylem yapacağız ve davamız için halkı provoke edeceğiz` dedi." (Hüseyin Yalçın/Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir