• DOLAR 32.208
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2423.7
  • ...
Yemen: Siyonist rejimin saldırıları bitene kadar..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen ordusu sözcüsü Yahya Saree, siyonist rejime balistik füze ve kamikaze İHA operasyonlarının üçüncüsünü yaptıklarını açıkladı. Yahya Saree, Gazze'ye yönelik saldırılar bitene kadar işgal rejimini hedef almaya devam edeceklerini açıkladı. Saree, ''Siyonist düşman Gazze’ye saldırılarını sürdürdükçe İsrail’i SİHA’larımız ve füzelerimizle vurmaya devam edeceğiz. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var.” dedi. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklama şöyle;

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: "Zalimlerden başkasına saldırı yoktur."

Dünya, 25. gündür işgal altındaki Filistin'de yaşananlara ve Gazze Şeridi'nin "İsrail" tarafından maruz kaldığı günlük katliamlara, toplu imhaya, topyekun yıkıma ve boğucu kuşatmayla Amerikan saldırganlığına tanık oluyor.

Bütün bunlar dünyanın gözleri ve kulakları önünde, suç teşkilatına verilen sınırsız Amerikan ve Batı desteğiyle gerçekleşiyor. Bir de Gazze Şeridi'nin, resmi Arap sisteminin zayıflığı, bazılarının "İsrail" düşmanıyla işbirliği yapması açısından karşı karşıya olduğu durum var...

Bütün bunların ışığında Arap ve İslam halklarının Gazze'ye, çocuklarına ve kadınlarına söz hakkı vermesi ve desteklemesi gerekiyordu. Dini, ahlaki, insani ve milli sorumluluk anlayışımız gereği, Yemen halkımızın ve özgür ulusların talepleri doğrultusunda, Gazze'deki mazlum kardeşlerimize destek olmak için Yemen Silahlı Kuvvetlerinin üzerine düşeni yapması bir zorunluluktu. Tanrı'ya güvenerek ve tarihsel olarak ezilen Filistin halkını destekleyerek bu görevi yerine getiriyoruz.

Bu nedenle silahlı kuvvetlerimiz, Allah'ın yardımıyla, işgal altındaki topraklardaki "İsrail" düşmanının çeşitli hedeflerine çok sayıda balistik ve seyir füzesi ile çok sayıda insansız hava aracı fırlattı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonun Filistin'deki mazlum kardeşlerimize yönelik üçüncü destek operasyonu olduğunu teyit ediyor ve "İsrail" saldırganlığı sona erene kadar füze ve insansız hava araçlarıyla daha nitelikli saldırıların sürdürüleceğini teyit ediyor. Yemen halkının Filistin davasına yönelik duruşunun sağlam ve ilkeli olduğunu teyit ediyoruz. Filistin halkı kendilerini savunma ve tüm meşru haklarına ulaşma hakkına sahiptir. Bölgeyi istikrarsızlaştıran ve mücadele çemberini genişleten şey, Siyonist oluşumun Gazze Şeridi halkına ve işgal altındaki Filistin'in tamamına karşı suç ve katliamlar işlemeye devam etmesidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir