• DOLAR 32.21
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2513.152
  • ...
Malatya STK Platformundan Filistin yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından 25 gündür siyonist işgal çetelerinin bomba yağdırdığı Gazze’deki Müslümanlar için "Hayır Çarşısı" adıyla 6 gün sürecek kermesin açılışı bugün yapıldı.

Düzenlenen kermes alanında giyimden yiyeceğe, ev yapımı ürünlerin satışı gerçekleştirilecek. Elde edilen gelirler ise Filistin’e yardım olarak gönderilecek.

“Kermesten elde edeceğimiz gelirleri inşallah Filistin’deki kardeşlerimize göndereceğiz”

Ayşe Bağcı

Malatya STK Platformu adına düzenlenen kermesle ilgili açıklamada bulunan Ayşe Bağcı, "Bugün Malatya’da STK Platformu olarak Filistin yararına kermes düzenledik. Kermesten elde edeceğimiz gelirleri inşallah Filistin’deki kardeşlerimize göndereceğiz. Bu çalışmaya Malatya’daki tüm STK’lar canla başla destek verdiler. 6 gün boyunca burada olacağız. Bugün başlayan kermesimiz pazar günü akşam saat 18.00’e kadar devam edecek. Malatya halkını destek vermeye bekliyoruz. Hem gelip ikramlarımızdan faydalanabilirler hem de isteyen hayırseverlerimiz destek amaçlı kermesimize de katkı sunabilirler. Belik onlar zulüm altındayken burada yemek içmek bizim çok ağırımıza gidiyor ama bir şekilde onlara destek amaçlı yapıyoruz. HAMAS lideri  'biliyoruz onlar buraya askerlerini gönderemeyecekler ama en azından yardım tırlarını göndersinler' diye açıklama yapmıştı. Biz de yardım tırlarının dolu gitmesi için burada destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

“İnşallah daha fazla kayıp yaşanmadan en kısa zamanda Filistin zaferi ile sonuçlanır”

İslam coğrafyasının yapılan soykırıma duyarsız kalmasına tepki gösteren Bağcı, şöyle devam etti:

"Gazze Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada, ‘okullar açılmayacak. Çünkü orada bir nesil katledildi.' Katledilen 8 binden fazla kişinin yarısı neredeyse çocuk. Bütün dünyadaki müslümanlar ayağa kalktı ama devletler bir tedbir almıyor. Bu bizi üzüyor, içimizi yakıyor. İnşallah daha fazla kayıp yaşanmadan en kısa zamanda Filistin zaferi ile sonuçlanır. Bizler de belki bu çalışmaları yaparak kendimizi avutmaya çalışıyoruz. Çocukların ölmüş bedenlerini, ağlayan anne ve babaları gördükçe evde duramıyoruz. En azından bu şekilde destek olmaya çalışıyoruz. Bir anne olarak da çocukları gördükçe yüreğimiz parçalanıyor. Çocuğuma sarıldığım zaman gerçekten çok üzülüyorum. Rabbim bize güç ve kuvvet versin. Burada bu acıyı yaşamak da çok zor. İnşallah Rabbim bunu hak ettikleri şekilde sonuçlandırır. Zahirde görünen acı kayıp ama aslında onlar hepsi birer cennet ehli cennet ehli çoğalıyor aynı tarafta cehennem ehli de çoğalıyor. Destekçileri, onları koruyanlar, gözetenler Allah’a nasıl hesap verecekler?" diye sordu.

“Gazze’de şehit olanlar aslında diridirler asıl ölüler duyarsız kalan İslam Coğrafyası”

Zeynep Çakar

STK Platformundan Zeynep Çakar ise "Gazze’de şehit olanlar aslında diriler. Ölenler İslam coğrafyasında duyarsız kalanlardır. Eğer İslam coğrafyası devletler bir şey yapamıyorsa, millet ayakta bıraksınlar millet Gazze’ye yürür. Artık ne eve sığabiliyoruz ne uyuyabiliyorsunuz ne yemek yiyebiliyoruz çocuklarımızı ağlayarak sevebiliyoruz. Allah rızası için artık İslam coğrafyasında yanan ateşin sönmesini istiyoruz. Orada ateş yanıyorsa bizim de burada yüreklerimiz yanıyor. Yani karınca misali ne yapabiliriz diye çabalıyoruz. Bu kermesten elde edilecek gelirin oraya gönderilmesiyle bir nevi vicdanımıza belki biraz su serper diye düşünüyoruz." dedi.

“Gazze’ye selamlarımı gönderiyorum İnşallah zaferimiz yakındır!”

Mustafa Samet Kılıç

Kermese gelen Sümer ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Mustafa Samet Kılıç, "İşgal çetelerinin yok edilmesi için Türkiye’nin elinden geleni yapması gerekiyor. Bizim millet olarak göz yummamamız ve ayaklanmamız gerekiyor. Çok üzülüyorum ve oradakilere yardım etmek için uğraşıyorum. Şimdiye kadar 5 defa bağış yaptım. Şimdi 10 liram var onu da bağışlayacağım İnşallah. Buradan Gazze’ye selamlarımı gönderiyorum. İnşallah zaferimiz yakındır, buna inanıyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir