• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır `R4BİA`ya durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mısır`da cuntacı yönetimin yaptığı darbeden sonra direnişin sembolü olan ve Müslümanların yeni zafer işareti haline gelen R4BİA işareti, toplumun her alanında yerini almaya devam ediyor.
 
Sosyal medya başta olmak üzere mitingler, protestolar ve gösterilerle ön plana çıkan R4BİA işareti, işyerleri, evler, arabalar ve tişörtlerde kendini göstermişti.
 
Daha önce de yaptığı protestolar, basın açıklamaları yanı sıra yaptığı dev mitingle Mısır`daki darbeye karşı tepkisini sert bir şekilde gösteren Diyarbakır, şimdi de Mısır`ın unutulmaması adına caddelerini `R4BİA` işaretiyle süsledi.
 
Diyarbakırlı vatandaşlar `R4BİA`dan memnun
Memnuniyetlerini dile getiren Diyarbakırlı Huzeyfe Yalçın ve İbrahim Çiçek, Diyarbakır duvarlarındaki R4BİA işaretinin, Mısır`daki darbeyi kınamayı dillerden düşürmemeyi sağlayarak, Mısır direnişinin unutulmaması gerektiğini haykıracağını ifade ederek, bu işareti Diyarbakır duvarlarında sergileyenlerden de Allah`ın razı olması temennisinde bulundular.
 
Kentin birçok noktasında yerini alan R4BİA işareti, manevi görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir