• DOLAR 32.167
  • EURO 35.185
  • ALTIN 2475.355
  • ...
Bursalı Kadınlar: Filistinli yavrular annesiz ve babasız kalmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursalı kadınlar, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı. Kadınlar, yaşananlar bir savaş olmadığını bir soykırım olduğunu belirtti.

"Büyüklerimiz sadece seyirci kalmış durumdalar"

Özlem Korkmaz

Anneler olarak kendilerinin toplanmış buluduğunu, büyüklerinin sadece seyirci kalmış durumda olduğunu belirten Özlem Korkmaz, "Bizler sadece dua ve oturarak eylem yapabiliyoruz. Başka bir şey elimizden gelmiyor. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Devlet başkanlarımıza sesleniyorum. Zulme sessiz kalmasınlar. Her gün çocuklar ölüyor. Yemek yiyemiyoruz. Lütfen zulme sessiz kalmayalım. Elimizden bir şeyler gelmiyorsa kalben buğz edelim. Hepimiz ayağa kalkalım. Bu zulüm son bulsun. Yavrular annesiz ve babasız kalmasın." dedi.

"Yarın bir gün Kudüs'e gidip namaz kılmaya utanıyorum"

Sabriye Padak

Mescid-i Aksa'nın bir Filistin davası olmadığını söyleyen Sabriye Padak, "Mescid-i Aksa bütün Müslümanların davasıdır. Onlar zaten gereken mücadeleyi vererek kurtuluşa ermişlerdir. Asıl biz düşünelim. Müslümanlar olarak yarın Kudüs eğer kurtulursa bizler hangi yüzle oraya gidip namaz kılacağız. Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yüzüne nasıl bakacağız. Yarın bir gün Kudüs'e gidip namaz kılmaya utanıyorum. Bizleri affetsinler." diye belirtti. 

"Kudüs bir izzet ve onur meselesidir"

Melike Karadeniz

"Filistin'de direniş gösteren kardeşlerimize öncelikle selam olsun." diyen Melike Karadeniz, "Hiçbir savaşta kadın ve çocukların ölümü yoktur. Yaşananlar bir savaş değil, bir soykırımdır. Bu nedenle biz bu soykırımı kabul etmiyoruz. Filistin'deki direniş sadece Filistinli kardeşlerimiz için değildir. Bu artık bir insanlık meselesidir.  Çünkü Gazze'de sadece kadın ve çocuklar katlediliyor. Eğer yolları açmıyorlarsa bıraksınlar binlerce Selahaddin vardır. Kudüs bir izzet ve onur meselesidir." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir