• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
28 Şubat’ta Medya Ayağı Operasyonu yapılacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü 28 Şubat operasyonu kapsamında bugüne kadar yalnızca emekli komutanlara dair operasyonlar düzenlenmiş, medya ayağı görmezden gelinmişti. Başbakan Erdoğan bugün yaptığı konuşmasında 28 Şubat sürecinin medya ayağına değinmeden edemedi. “28 Şubat`ın medya ayağı nerede?” diye soran Erdoğan o günkü medya patronlarının bugün de köşe başlarını tutmaya devam etmesine isyan etti.

Başbakan Erdoğan, ‘28 Şubat`ta sermaye, yazılı ve görsel medyanın katkısı yok muydu? Niye hala yargılanmıyorlar diye merak ediyorum’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "28 Şubat`ta sermaye, yazılı ve görsel medyanın katkısı yok muydu? Niye hala yargılanmıyorlar diye merak ediyorum" dedi. CHP`nin Mısır ziyaretini de eleştiren Erdoğan, "12 Eylül`ün 33. yıl dönümünü gerçekten çok anlamlı bir ziyaretle kutluyorlar. Daha yeni darbe yapmış bir yönetime hayırlı olsun ziyaretine giderek 12 Eylül`ü büyük coşku ve dayanışma ile yad ediyorlar. Çok enteresan... Mısır`da CHP heyetine en son ne zaman iktidar oldukları soruluyor, `geleceğe bakalım` diyorlar. Bu gidişle de zaten Allah`ın izniyle bu millet onlara ebediyen tek başına iktidar vermeyecektir" diye konuştu.

MEDYA AYAĞI SORUŞTURMASININ BU BELGE İLE YAPILACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

28 Şubat döneminde TSK’nın yasadışına çıktığının belgeleri olduğu iddia edilmişti. Faaliyet raporunda öne çıkan başlıklarsa şu şekilde medyada yer almıştı:

- “Refah Partisi aleyhine bazı haberler hazırlayarak basına vermek ve yayınlanmasını sağlamak. Şu ana kadar bu dairede hazırlanan 20’den fazla haber gazetelerde yayınlandı.”

- “Genelkurmay’a yakın olarak görülen bazı gazetecilere konu verilerek ‘yazın’ ricasında bulunuldu. RP’nin kapatılmasını destekler mahiyette, yazarlara kullanabilecekleri psikolojik harekât temaları verildi. Fatih Çekirge her hafta bir gün mutlaka Genelkurmay’a uğruyor. Kesinlikle Genelkurmay’ın sözünden çıkmıyor. Ayrıca Sabahattin Önkibar’ da Genelkurmay’a yakın olarak biliniyor.”

- “Çeşitli cemaat, tarikat ve Refah Partisi için raporlar hazırlanıyor. Bu konudaki bilgiler basına sızdırılıyor. Geçen yıl Refah Partisi hakkında bir broşür hazırlanarak basına gönderildi.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir